Ajoneuvot Autonäyttely Los Angeles 2019 Uutinen 26.11.2019

Toyotakin töpseliin – Toyota RAV4 PHEV

Toyota RAV4 PHEV tuo noin 60 kilometrin sähköisen toimintamatkan lisäksi yli 300 hevosvoiman tehot.

Toyota on yksi hybriditeknologian pioneereista ja sinnikkäimmistä kehittäjistä. Se on tähän asti kuitenkin itsepintaisesti vannonut itselataavan hybridin puolesta, eikä ole nähnyt painavan ja kalliin akuston mukana raahaamista ekologisena. Tähän asti ladattava hybridiversio on ollut vain Priuksesta.

Toyotalla ei kuitenkaan voida ohittaa nykyistä lataushybridien huumaa, oma osuus nousevasta luokasta on otettava. Euroopan päästömääräykset suosivat lataushybridejä sallimalla valtaosan WLTP-kulutusmittauksesta tehtävän sähkön voimalla tarkoittaen Suomessa alhaisempaa veroa niin hankinnassa kuin käytössäkin.

Toyota RAV4 PHEVTähän tarpeeseen esiteltiin Los Angelesin autonäyttelyssä Toyota RAV4 PHEV. Se laajentaa vasta esiteltyä mallistoa ylöspäin, oletettavasti hintalisä on edellä mainituista verotussyistä kohtuullinen. Ulkoisesti auto pysyy kutakuinkin ennallaan, kuten myös 2,5-litrainen bensiinimoottori. Sen sijaan litiumioniakuston lisäksi myös sähkömoottori on rutkasti tehokkaampi.

Ainakin Amerikan markkinoille tarkoitetulle versiolle luvataan yli 300 hevosvoiman teho ja kiihtyvyys 0-100 km/h 6,2 sekuntiin. Kiinnostavammat numerot ovat tietysti toimintamatka sähköllä n. 60 kilometriä ja WLTP-päästölukema 30 g/km hiilidioksidia. Nopein ja taloudellisin citymaasturi kuulostaa hyvältä, mutta malta vielä hetki; ennakkomyynti alkaa vasta ensi keväänä ja autot saapuvat maahan syksyllä 2020.

Teksti: Petri Munukka, lähde ja kuvat: Toyota

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat