Ajoneuvot Uutinen 20.11.2016

Toyotan kurssimuutos: sittenkin mukaan sähköautopirskeisiin

Toisiin ajatuksiin perinteisten sähköautojen suhteen tullut Toyota perustaa erillisen hankeyrityksen kehitysloikan saavuttamiseksi.

Viime viikolla Toyota myönsi, että se tarvitsee mallistoonsa lähitulevaisuudessaan myös perinteisiä akkupohjaisia sähköautoja. Aiemmin yhtiö on panostanut voimakkaasti hybridi- ja polttokennoteknologioihin.

Nyt kehitystä nopeuttaakseen Toyota perustaa erillisen sisäisen hankeyrityksen, johon kuuluu vain neljä henkilöä. Henkilöt tulevat Toyota Groupin erillisistä yhtiöistä: Toyota Motorista, Toyota Industriesista, Aisin Seikistä sekä Densosta. Tarkoituksena on ripeyttää päätöksentekoa, jotta täyssähköautoja saataisiin kehitettyä vauhdikkaalla ja innovatiivisella tavalla. Työryhmä aloittaa työnsä jo joulukuussa.

– Toiveenani on, että yhtiönä, joka erikoistuu alaansa ja syleilee nopeutta työtavoissaan se toimisi innovaation vetojuhtana, kommentoi Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda.

– Pienen orgnisaatiorakenteen on tarkoitus mahdollistaa epätavallisten työprosessien käyttöönotto, johtaen kiihdytettyyn projektin etenemiseen, ja siten, nopeasti markkinoille saapuviin tuotteisiin, Toyota linjasi lehdistötiedotteessa.

Toyota ei aio kuitenkaan lopettaa Mirain ja FCV Plus -konseptin (kuvassa) kaltaisten vetypolttokennoautojen ja muiden vaihtoehtoisten polttoaineiden kehitystyötä. Yhtiön mukaan polttokennoauto on edelleen ”äärimmäinen ekoauto”. Yhtiöllä ei ole ennestään yhtään akkutekniikkaan perustuuvaa täyssähköautoa mallistossaan eikä suunnitelmia sellaisten aikataulusta. Tarkoituksena on kuitenkin reagoida nopeasti muuttuviin säännöksiin.

– Erilaiset energia- ja infrastruktuuriongelmat ympäri maailman ja päästöttömiin ajoneuvoihin kohdistuvien säädösten voimistuminen ovat korostaneet tarvetta mallistoihin, jotka voivat vastata eri tilanteisiin, Toyota linjasi.

Yhtiön tavoitteena on sanomalehti Nikkein mukaan päästä yli 300 kilometrin toimintamatkan sähköautomarkkinoille vuoteen 2020 mennessä. Toyota lopetti aiemmat sähköautohankkeensa vuonna 2014.

Lähde: Automotive News Kuva: Toyota

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat