Chevrolet Camaro

Ajoneuvot Uutinen 5.8.2022

Ultimaattinen huipentuma: yli 900-hevosvoimaiset jäähyväiset luvassa Dodge Challegerille?

Dodge Challenger on huhujen mukaan tulossa tiensä päähän 14 vuoden tuotannon jälkeen. Konsernia lähellä olevan Mopar Insidersin mukaan Challenger lähtee tyylillä. Dodge aikoo ladata tynnyrin täyteen E85:tä ja räjäyttää.

Kuuluisan muskeliautokolmikon nykyään valmistettavista jäsenistä alkukantaisin, rämäpäisin ja tuotantoiältään ylivoimaisesti vanhin on Dodge Challenger. Vuodesta 2008 lähtien valmistettu Challenger on vanhimpia länsimaissa valmistettavia automalleja, mutta tämä periamerikkalainen (tosin Kanadassa valmistettava) on aitoudellaan onnistunut saamaan vuodesta toiseen muskeliautofanit puolelleen. Malliversioita Challengerista on saatavilla kaikkiaan 18 kappaletta, 300 hevosvoiman SXT:stä aina reilun 800 hevosvoiman SRT Super Stockiin. Huhujen mukaan vielä olisi tulossa yksi ennen esiripun sulkeutumista.

Dodge Challenger SRT Demon

Challenger SRT Demon jalkautui Geneven autonäyttelyyn 2018.

922 hevosvoimaa?

Huhujen mukaan tuleva, mahdollisesti mallisarjan viimeinen painos tulisi tarjoamaan 909 brittiläisen- eli 922 meikäläisen hevosvoiman tehot. Arvailut perustuvat muun muassa aiempien Demoneiden 707 ja 808 hevosvoiman lukemiin, ja nimetön lähde Dodgelta on väitetysti vahvistanut ne Mopar Insidersille. 909 hevosvoiman Challenger tulisi nielemään E85-polttoainetta, aivan kuten esimerkiksi NASCAR-autot. Alle kahden tonnin painoisena auto kulkisi kuin raketti. Toivottavasti pikku yksityiskohta nimeltä downforce ei pääse unohtumaan.

Dodge Challenger SRT Demon

Sähköinen tulevaisuus?

Dodge on tällä hetkellä varmasti kaikista amerikkalaismerkeistä konservatiivisin, ja sen malliston keski-ikä on melkoisen korkea. Isoja muutoksia onkin luvassa jo lähitulevaisuudessa. Alfa Romeo Tonaleen perustuva Dodge Hornet on kulman takana, ja siitä tulee brändin historian ensimmäinen lataushybridi. Kuluvan kuun loppupuolella Dodge avaa lisää tulevaisuuttaan uusien konseptimallien myötä. Joidenkin huhujen mukaan tulevat Charger ja Challenger ovat pelkästään täyssähköisiä. Dodge on tosin kiistänyt nämä huhut.

Dodge Challenger

Teksti: Benjamin Helander Lähteet: Mopar Insider, Motor1 USA Kuvat: Dodge, Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat