Audi RS Q3 ja RS Q3 Sportback

Ajoneuvot Uutinen 27.9.2019

Uusi Audi RS Q3 – viisi sylinteriä, 400 hevosvoimaa ja kaksi kattolinjaa

Jos budjetti ei aivan veny Lamborghini Urukseen, mutta katumaasturinsa haluaa silti äreänä ja teräväkulmaisena, saattaa uusi Audi RS Q3 Sportback olla sopiva vaihtoehto.

Audi RS Q3 palaa mallistoon uuden polven Q3:n myötä. Samalla mallistoon liittyy tuoreeltaan Q3 Sportbackista jalostettu Audi RS Q3 Sportback.

RS Q3 Sportback on 45 mm perusmallia matalampi kattonsa ansiosta. Molempiin RS Q3 -malleihin on haettu terävämpää ilmettä muun muassa keulan kiiltomustilla yksityiskohdilla ja puskurin aggressiivisemmilla leikkauksilla. Molempien mallien pyöränkaaria on levennetty 10 millimetrillä. Räyhää on haettu myös taakse, jossa tummat yksityiskohdat ja ensi kertaa RS Q3:ssa nähtävä ”2+2”-pakoputkidesign kertovat, mistä on kyse. Audin mukaan Sportback erottautuu matalamman takaikkunan ja ikkunaspoilerin ansiosta vieläkin sporttisempana.

Konepellin alta löytyy ilahduttavasti Audin 2,5-litrainen viisisylinterinen bensiinimoottori. Ahdettu ja suorasuihkutteinen voimanlähde on saanut 17% lisää tehoa ja keventynyt peräti 26 kilogrammaa. Lukuisia kertoja palkittu voimanlähde tuottaa nyt 400 hevosvoimaa ja huippuvääntö on 480 newtonmetriä.

Tuttu viisisylinterinen pärinä tulkitaan maailmaan urheiluputkiston kautta ja tarjolla on vieläkin äännekkäämpi RS-putkisto. Vaihteistona on seitsemänvaihteinen S tronic -automaatti ja vetotapana tuttuun tapaan jatkuva quattro-neliveto.

Alustaltaan RS Q3 on 10 mm perusmallia matalampi. Audi Sport on samalla viilannut autojen ohjauksen uuteen uskoon. Lisävarusteena on tarjolla RS sport suspension plus säädettävällä DCC-iskunvaimennuksella. Vakiovanteet ovat 20-tuumaiset ja lisävarusteena tarjolla ovat 21-tuumaiset. Kasvaneiden menohalujen pariksi myös jarrujärjestelmä on päivitetty ja lisävarusteena tarjolla on keraaminen jarrujärjestelmä.

Audi RS Q3 Sportback

Sisustassa on tehty Audi Sportin tyylikirjaa noudatellen, eli mustaa ja urheiluistuimet. Lisävarusteinen virtuaalimittaristo on saanut uusia näyttötiloja RS-malleja ajatellen. Lisävarustelistalta löytyvät korkeaselkäiset RS-urheiluistuimet Nappa-nahkaverhoiltuna, ensimmäistä kertaa Q3-mallistossa. Tarjolla on lisäksi korostepaketti, joka tuo sinistä tai punaista väriä muun muassa ompeleisiin. Korostepaketin laajennettu versio tuo väriläiskiä lisäksi ovipaneeleihin.

Molemmissa RS Q3 -malleissa on säilytetty viisi istuinpaikkaa. Takaistuimia voi siirtää eteenpäin 150 mm RS Q3:ssa ja 130 mm RS Q3 Sportbackissa. Molempien mallien tavaratila on 530 litraa, Sportbackin hävitessä hiukan mikäli takaistuimet käännetään alas.

Audi RS Q3 ja RS Q3 Sportback tulevat tilattaviksi lokakuusta alkaen ja saapuvat myyntiin vielä loppuvuodesta. Suomen hinnoittelu vahvistuu myöhemmin.

Audi RS Q3 Sportback

Lähde ja kuvat: Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat