Ajoneuvot | Uutinen | 20.3.2017

Vaikeimpiin työpäiviin – Mercedes-Benz Sprinter Oberaigner 6×6

Mercedes-Benz Sprinter Oberaigner 6×6 auttaa kaukaisempienkin työtehtävien saavuttamisessa.

Jaa artikkeli

Jos kuriirihommat vievät tiettömille poluille tai kaikki työtehtävät ovat vähän sivussa jopa ei-mistään, voi Mercedes-Benz tarjota työkalun. Valmistajan hyötyajoneuvot taipuvat tunnetusti moneksi ja nyt saatavana oleva Mercedes-Benz Sprinter Oberaigner 6×6 tuo melkoiset etenemislahjat Sprinter-mallistoon. Valmistaja itse nimittääkin mallia ”Unimogin isoksi pikkuveljeksi”.

Oberaigner toimittaa normaalinkin Sprinterin nelivetokomponentit, alennusvaihteistolla tai ilman, mutta saksalaisen yhteistyökumppanin vapaat kädet tuovat mallistoon vieläkin enemmän etenemistahtoa. Nelivetomallissa eroa tavalliseen Sprinteriin syntyy muun muassa tiheämmällä alennusvaihteiston välityksellä ja isommilla maastorenkailla. Nelivetoisena Oberaignerin 4×4:n saa umpinaisena tai alustamallina.

Mercedes-Benz Sprinter Oberaigner 6x6

Mutta jos vertauskuvallinen seinä nousee jyrkemmin vastaan eikä työpäivässä mikään tule helpolla, voi Oberaigner tehdä Sprinteristä peräti 6×6-version. Kolme vetävää akselia, viisi tasauspyörästön lukkoa ja vahvistettu runko auttavat työpisteen siirtämisessä kauas tieverkon parista. Mallin suurin nousukyky on eteenpäin ajettaessa jopa 60 prosenttia ja peruutettaessakin 40 prosenttia. Maksimissaan 60 senttimetrinen vesikin muuttuu esteestä hidasteeksi.

Oberaigner 6×6 rakennetaan Sprinter 519 CDI -alustalle, joten 3,0-litrainen dieselkutonen tahdittaa menoa 140 kilowatin (190 hv) verran, tarjoten 440 newtonmetriä vääntöä tueksi ja turvaksi. Taka-akselistossa on hyödynnetty patentoitua epäsymmetristä kaksoisheilurijousitusta, jolla vähennetään rungon vääntymistä ja 6×6-ajoneuvojen puskemistaipumusta. Kuusivedon saa alustamallina normaalilla tai miehistöohjaamolla.

Mercedes-Benz Sprinter Oberaigner 6x6

– Mercedes-Benz Sprinter Oberaigner 6×6:n potentiaalisimmat asiakasryhmät ovat kaivos- ja energiateollisuus, Puolustusvoimat, palo- ja pelastustoimet, eri viranomaiset, yrittäjät sekä hankalissa ja haastavissa olosuhteissa operoivat yritykset, kommentoi Veho Hyötyajoneuvojen myyntipäällikkö Risto Eränen.

Sprinter Oberaignerin myynti ja huolto tapahtuu Suomessa normaalin Sprinter-jälleenmyyjäverkoston kautta.

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu