Carlos Ghosn

Ajoneuvot Uutinen 19.11.2018

Valtakauden loppu: Carlos Ghosn pidätetty palkkaepäselvyyksien takia

Nissania, Renaultia ja Mitsubishiä luotsaava Carlos Ghosn on pidätetty Japanissa Nissanin kirjanpidon havaittua epäselvyyksiä libanonilaisjohtajan varojen hallinnassa.

Nissania, Renaultia, Mitsubishiä sekä Renault-Nissan-Mitsubishi-allianssia johtava Carlos Ghosn on pidätetty Japanissa. Nissanin sisäinen tutkinta havaitsi, että Ghosn on jättänyt palkkojaan ilmoittamatta viranomaisille. Samalla Ghosnia epäillään myös yhtiön omaisuuden käytöstä henkilökohtaisiin tarpeisiin. BBC:n mukaan ilmoittamattomissa palkoissa on kyse noin 38 miljoonan euron summasta vuosien 2011–2016 välisenä aikana.

Nissanin toimitusjohtaja Hiroto Saikawa on suositellut Nissanin johtokunnalle, että puheenjohtaja Ghosn erotetaan tehtävistään. Ghosnin kanssa samalla ovenavauksella on lähdössä henkilöstöjohtaja Greg Kelly, joka on ollut merkittävästi osallisena Ghosnin tapauksessa.

Ghosn muistetaan Nissanin pelastajana ja värikkäänä ja voimakkaana johtohahmona niin Nissanilla kuin Renaultilla. Hänen valtakaudellaan Nissan hankki lisäksi määräävän aseman Mitsubishistä. Hän on edelleen hallituksen puheenjohtaja Mitsubishillä sekä hallituksen puheenjohtaja ja toimitusjohtaja niin Renaultilla kuin Renaultin, Nissanin ja Mitsubishin yhteisallianssissa. Hän luopui Nissanin toimitusjohtajan tehtävistä viime vuonna ja valmisteli hiljalleen yhtiöitä eläköitymisensä varalle.

Ghosnin palkkaseikat ovat olleet otsikoissa aiemminkin, sillä hänen korkea palkkatasonsa on herättänyt keskustelua niin Renaultilla kuin Nissanilla. Lempinimeksi Ghosnille siunautui ”Le Cost Killer” tämän ollessa armoton kulujen karsija niin Renaultilla, Nissanilla kuin Mitsubishilläkin. Hän on kuitenkin ollut pidetty ja arvostettu johtaja niin Ranskassa kuin Japanissakin.

Nissan, Renault ja Mitsubishi kertonevat lisää Ghosnin tapauksesta ja sen aiheuttamista toimenpiteistä lähiviikkoina.

Lähteet: Automotive News, BBC Kuva: Renault

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat