Ajoneuvot Uutinen 22.4.2017

Volvon ensimmäinen täyssähköauto valmistetaan Kiinassa – luvassa miljoona autoa

Shanghain autonäyttelyssä tulevaisuuden suunnitelmiaan raottanut Volvo kertoo panostavansa ensimmäisen täyssähköautonsa valmistukseen. Valmistusmaaksi on päätetty Kiina.

Uutuus rakennetaan Volvon pienikokoisista malleista tutulle modulaariselle CMA-alustalle. Kehitteillä on myös muun muassa 90-sarjasta tuttuun SPA-alustarakenteeseen perustuva täyssähköauto, mutta siitä Volvo ei vielä kerro tarkempia tietoja. Hybridi-versioita luvataan saatavan tarjolle koko mallistosta.

Ensimmäisen täyssähköauton sen sijaan luvataan olevan myyntikunnossa jo vuoden 2019 aikana.

Autot toimitetaan eri markkinoille suoraan Kiinasta, eli valmistusta ei ainakaan alkuvaiheessa hajauteta. Kiinassa Volvolla on yhteensä kolme tehdasta, joten sähköautokeskittymäksi muodostunee Danqing, Chengdu, Luqiao tai näiden yhdistelmä.

Kiinalla keskeinen rooli

Sähköautopäätös vahvistaa ennakkoarvailuja Kiinan suuresta roolista Volvon sähköistyvän tulevaisuuden suunnitelmissa. Yhtiön mukaan päätös alleviivaa myös Kiinan asemaa keskeisenä autonvalmistusmaana.

– Volvo tukee Kiinan hallituksen tuoreimmassa viisivuotissuunnitelmassa asettamia tavoitteita puhtaammasta ilmasta. Päätös on linjassa ydinarvojemme, eli ympäristöstä välittämisen, laadun ja turvallisuuden kanssa, toteaa toimitusjohtaja Håkan Samuelson.

Sähköautojen saralla ykkönen

Kiina on myyntilukujen valossa jo nyt maailman suurin sähköautomarkkina. Sähköautojen ja hybridien myyntiä halutaan vauhdittaa entisestään muun muassa puhtaamman kaupunki-ilman kannustamana.

Volvo kertoo omaksi tavoitteekseen miljoonan ladattavan auton, hybridin tai täyssähköauton, myynnin vuoteen 2025 mennessä.

 Lähde ja kuvat: Volvo

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat