25.3.2020

Kun kyllästyt etätöihin – tässä ovat YouTuben parhaat autosarjat

parhaat autovideot

Kun etätyö kyllästyttää ja katse kääntyy Youtubeen, on tarjolla tuntitolkulla erittäin laadukasta ja vaihtelevaa autoviihdettä.

Koronaviruksen siirrettyä monet suomalaiset etätöihin, saattaa aika välillä käydä kotona pitkäksi. Kun työtehtävät on tehty, voi aikaa polttaa kätevästi suoratoistopalveluiden parissa. Autoaiheista materiaalia löytyy YouTubesta lähes loputtomasti – joten kyllästymisen jälkeen voi taas jatkaa töitä.

Tässä muutamia toimituksen suosikkeja:

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Project Binky

Project Binky, eli hyvin brittihuumorinen sarja Celica GT-Fourin tekniikan änkemisestä Miniin. Sisältää paljon hitsausta, koneistusta ja muuta mukavaa.

Harry's Garage

Brittiläisen ajamiseen ja urheiluautoihin keskittyneen Evo-lehden perustajan ja entisen päätoimittajan Harry Metcalfen kanava on teknisesti rosoinen, mutta sitäkin asiantuntevampi. Metcalfe esittelee omia harrasteautojaan (satunnaisesti moottoripyöriä) ja koeajajaa klassikoita sekä uutuusautoja.

ExpeditionOverland

Jos matka on tärkeämpi kuin kukuneuvo, tarjoaa pohjoisamerikkalainen ExpeditionOverland rentouttavaa katseltavaa. Matka Pan-Amerikan valtatietä Pohjois-Amerikan Alastakasta Etelä-Amerikan Patagoniaan saakka tarjoaa huikeita maisemia ja sopivaa seikkailun tuntua suoraan olohuoneeseen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Smith and Sniff

Top Gearin ja Grand Tourin käsikirjoittajana kunnostautunut Richard Porter ja muun muassa Fifth Gearista tuttu Jonny Smith höpöttävät joutavia yleensä erilaisten autoaiheiden ympäriltä. Tiukasti brittihenkinen puheensorina ei ehkä ole järin jännittävää visuaalisesti, mutta jos huumorintaju osuu samalle taajuudelle, on viihtyminen taattua. Lisänä monia sattumuksia erilaisten televisiosarjojen kuvauksista. Smithin oma kanava CarPervert on myös aktivoitunut työkuvioiden muuttumisen myötä.

Noriyaro

Raakaa sisäpiiritietoa Japanin autoharrastuspiireistä tarjoaa puolestaan Noriyaron Alexi. Itasha-"animeautot", driftaaminen ruosteisilla Skylineillä, pakettiautot, kasikuuspäivät ja nuudelit muodostavat sisältöpaketin, joka on taatusti Tokyo Driftiä aidompi osoitus nousevan auringon maan autoilusta.

Mighty Car Mods

Ehkä YouTuben suosituin autoharrastekanava ei juuri esittelyjä kaipaa, mutta Martyn ja Moogin aussiaksentilla tapahtuvat seikkailut saavat aina hyvälle tuulelle. Viimeisimpänä seikkailuna pojat katsoivat, miten pitkälle XP90-polven Toyota Yarista voi modata. Urakkaan sisältyi tietysti "eBayn halvin turboahdin". Mighty Car Modsista vuosien takaa tuttu Turbo-Yoda muuten seikkailee omalla The Skid Factory -kanavalla, jossa nähdään puolestaan Project Binkyn tasoista rakentelemista, eikä vierailuiltakaan ole vältytty.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Benny's Custom Works

MCM:n jalanjäljissä on myös Benny's Custom Works. Omalle kanavalleen siirtynyt rakentaja on tullut tutuksi erityisesti Fordin kuusisylinteristen Barra-moottorien piiskaamisesta Hot Rod Drag Weekillä. Tutuksi tullut valkoinen Toyota Cresta ei ole ehkä järin aerodynaaminen, mutta teholla se tiiliskivikin liikkuu. Erityisesti Drag Week -jaksot ovat mahtava yhdistelmä road trippiä ja mekaanisia haasteita. Lisäväriä kanavalle tuovat muun muassa Kei-luokan ihmeet.

Best Motoring

Nimensä mukainen. Japanilainen Best Motoring keskittyy autotestaamiseen, jossa Excelin sijaan paremmuus mitataan kilparadalla. Vuosikymmenien ajan videoilla on otettuu mittaa niin kauppakasseista kuin superautoistakin. Vaikka idea Ferrari F40:n, F50:n, Lamborghini Diablon tai vaikkapa McLaren F1:n kilpailusta kuulostaa suoraan Need for Speediltä, on se Best Motoringissa täyttä totta. Tavallisempien pikkusporttien tai esimerkiksi 1990-luvun japanilaisten urheiluautojen kilpailut tuovat taas vahvasti mieleen Gran Turismon. Onko Honda NSX nopeampi kuin Nissan Skyline R32 GT-R? Voittaako Impreza Evon?

Kuljettajakaartiin kuuluu japanilaisia kilpakuskeja, kuten Drift Kinginä tunnettu Keiichi Tsuchiya. Ilahduttavasti Best Motoring on tuonut Youtubeen varsin kattavan valikoiman videoita, ja mikäli japanin taidot ovat ruosteessa, löytyy suureen osaan tekstityskin. Tuning-puolta tarkastelellaan Best Motoring Hot Version -alikanavalla.

Koonnissa on tietysti vain häviävän pieni osa Youtuben autotarjonnasta. Kerro suosikkisi kommenteissa!

Teksti: Lauri Ahtiainen ja Aake Kinnunen

Luetuimmat