ajokortti

Liikenne Uutinen 5.10.2016

Nyt voit tarkistaa ajokorttitiedot tai tulostaa ajokorttiotteen itse

Trafin sähköisissä asiointipalveluissa voi nyt tarkastella ajokorttitietojaan.

Trafin sähköiset asiointipalvelut ovat laajentuneet jälleen. Nyt verkossa voi tarkistaa omat ajo-oikeus- ja ajokorttitiedot. Omien tietojen ajokorttiosiosta näkee ajo-oikeuden, kortin nykyisen tilanteen sekä historiatiedot. Palvelu osaa myös eritellä mahdolliset ajoluvat, ajo-oikeuspäätökset sekä aiemmin toimitetut asiakirjat.

Vuonna 2013 voimaan tullut ajokorttilaki muutti korttien voimassaolosääntöjä, joten ennen 19.1.2013 myönnetty ajokortti on voimassa korkeintaan 18.1.2033 saakka, vaikka kortissa lukisi myöhäisempi voimassaoloaika.

Sähköisten ajokorttitietopalveluiden hyödyllisin toiminto lienee mahdollisuus tulostaa itse ajokorttiote, joka toimii virallisena asiakirjana esimerkiksi koulutusta, työpaikkaa tai muuta ajokorttiasiaa varten.

Maksutta tulostettava ajokortti lasketaan Trafin viralliseksi asiakirjaksi. PDF-muodossa ladattavan otteen saa suomen-, ruotsin- tai englanninkielisenä.

Mikäli ajokorttiotteen tarvitsee leimattuna ja allekirjoitettuna esimerkiksi ulkomaiden viranomaisia varten, voi sen tilata Trafin asiakirjapalvelusta. Tällöin ote on kuitenkin maksullinen.

Trafin mukaan siltä tilattiin viime vuonna yli 7 000 ajokorttiotetta. Viraston sähköiset asiointipalvelut kehittyvät jatkuvasti ja loppuvuodesta mukaan ovat tulossa tieliikenteen ammattipätevyystiedot.

Lähde: Trafi Kuva: Jari Saarentaus

Jaa artikkeli