Beppu_Japani

Matkailu Ulkomaanmatkailu 13.5.2018

Beppu – kiehuvien lähteiden kylä Japanissa

Tie helvettiin on kivinen ja jonot pitkiä. Japanissa kun ollaan, luonnonihmeitäkin talsitaan katsomaan lippukassan ja matkamuistomyymälän läpi. Näin myös Jigokussa eli helvetissä.

Nyky-Japanissa luontoon ei tulla etsimään hiljaisuutta ja yksinäistä rauhaa, vaan kokemaan elämyksiä. Samalla asenteella ulkomaalainenkin nauttii paikan erityislaatuisuudesta.

Beppun Boiling hells sijaitsee Japanin pääsaarista eteläisimmällä, Kyushulla, Oitan prefektuurissa.

Pienen alkuhämmennyksen jälkeen suomalainenkin maksaa kiltisti pääsylipun ja seuraa kuumia lähteitä katsomaan tulleiden japanilaisten helvetillisiä jonoja.

Beppu_Japani

Odotus kannattaa, paikka on mystisen kaunis.

Paikalliset rakastavat luontokohteitaan ja matkustavat ihmettelemään niitä kolmipäiväisillä lomillaan.

Beppu_Japani

Kohteet kärsisivät pahasti jos 127-miljoonainen kansa päästettäisiin villisti tallomaan maastoa, joten luontoa vaalitaan aitaamalla alueet ja rakentamalla niiden väliin kivisiä kulkuväyliä.

Rikinkatkuinen Beppu

Japani on tunnettu geotermisistä alueistaan ja etenkin kylpylöistään. Beppu on poikkeuksellisen kuumista lähteistään tunnettu kylpyläkaupunki ja Jigoku nimensä mukaisesti helvetti, jonka jopa 150-asteisina kiehuviin vesiin ei ole kovimmissakaan liemissä keitetyllä tyypillä asiaa kastautua.

Beppu_Japani

Luonnonkaunis alue syntyi noin 1200 vuotta sitten tulivuoren purkauksen seurauksena. Tänne ei tulla kylpemään, vaan ihmettelemään kahdeksaa eri väreissä hehkuvaa kuumaa lähdettä, kuumana kuplivaa mutaa ja noin puolen tunnin välein purkautuvaa geysiriä.

Eri kohteisiin voi ostaa yksittäisen pääsylipun, mutta suositeltavinta on ostaa kaikki kohteet sisältävä noin viidentoista euron hintainen sarjalippu.

Beppu_Japani

Alueelle pääsee Beppun kaupungin keskustasta bussilla ja kohteiden välisen muutaman kilometrin mittaisen matkan voi joko kävellä tai kulkea bussilla.

Nälän yllättäessä alueen pienistä ravintoloista voi ostaa välipalaksi vaikkapa kuumassa lähteessä keitetyn kananmunan.

Beppu_Japani

Päivän kierroksen jälkeen voi rentoutua maltillisen viidenkymmenen asteen lämpöisissä kylvyissä, joko oman hotellin onsenissa tai yleisessä kylpylässä kaupungin keskustassa.

Jaa artikkeli