Lahti2017

Matkailu Kotimaanmatkailu Lahti2017 Uutinen 21.2.2017

Lahti2017: katso nämä vinkit ja vihjeet hiihdon juhlakisoihin!

Lahden historiallisten juhlakisojen avajaisjuhlaa vietettiin keskiviikkona 22. helmikuuta.

Juhlakisat ovat osuva nimitys keskiviikkona 22. helmikuuta Lahdessa käynnistyvälle tapahtumalle: satavuotiaan Suomen Lahti järjestää seitsemättä kertaa pohjoismaisten hiihtolajien maailmanmestaruuskilpailut. Se on ennätys, johon yksikään toinen kaupunki maailmalla ei pysty.

Juhlan kunniaksi salpausselän maisemissa järjestettävästä kisasta otetaan kaikki irti. Jokaiselle kisapäivälle on tarjolla 35 000 lippua, ja jo viikko sitten yhteensä 150 000 lippua oli käynyt kaupaksi.

Lahti2017

Talvikarnevaaliksi nimetty lauantai 25. päivä myytiin aikoja sitten loppuun, silloin kisaohjelmassa on vuorossa naisten skiathlonin 15 kilometriä naisille ja 30 kilometriä miehille. Mäkihypyn puolella tarjoillaan miesten normaalimäkeä.

Juhlan tuntua

Avajaispäivää 22. Helmikuuta juhlistetaan yli 1 000 esiintyjän juhlalla, jossa nähdään Salpausselän henkeä etsivä Rölli, ja esiintyypä tarinassa Jääprinsessaa esittävä Kiira Korpikin. Avajaispuheen pitää tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lahti2017

Suuren yleisömäärän vuoksi Lahden liikenteeseen tehdään poikkeusjärjestelyjä. Jo 6.2. alkaen urheilukeskusta, Fellmanninpuistoa ja Salpauksen kampusta ympäröivien katujen käyttöä on rajoitettu. Myös toria ympäröivää liikennettä rajoitetaan iltaisin avajaistilaisuuden (22.2.), sen kenraaliharjoitusten (21.2) ja palkintojenjakotilaisuuksien ajaksi (24.2–4.3.).

Autoliitto päivystää

Autoliitto on kilpailujen yhteisökumppani. Tiepalveluautot päivystävät kolmella pysäköintialueella (vanha linja-autoasema, Sopenkorpi ja Jokimaa). Tiepalvelun apu on kisavieraille ilmaista, asiakas maksaa vain varaosista ja tarvikkeista. Katso palveluautojen numerot täältä.

Lahti2017

Apua applikaatiolla

Oman ohjelman suunnittelussa helpottaa Lahti2017 -kisa-applikaatio. Ilmainen älypuhelinsovellus tarjoaa päivittäisen kilpailuohjelman lisäksi laajan ruoka- ja juomatarjonnan, kartat, saapumisohjeet ja chattiyhteyden kisojen asiakaspalveluun. Ohjelman saa iOS-laitteille App Storesta, Android-puhelimille Google Play Storesta ja suppeampaa versiota tarjotaan myös Windows-puhelimille Windows Phone Storen kautta.

Sosiaalisessa mediassa kilpailujen virallinen aihetunniste eli hashtag on #lahti2017.

Lue myös:

Lahti2017: kaikki tiet vievät Lahteen – näin saavut autolla MM-kisoihin
Lahti2017: Audi näkyvästi mukana Lahden MM-kisoissa

Jaa artikkeli