Matkailu Kotimaanmatkailu 30.6.2015

Matka: Asikkalaa ja Hollolaa mutkitellen

Mutkatiet, maisemat, maistiaiset ja lopuksi tuliaiset kotiin. Päijät-Hämeessä voi viettää päivän tai parikin nauttien Suomen kesän parhaista elämyksistä.

Päijät-Hämeen Ilmailumuseo

Ilmailijoiden mielestä Päijät-Hämeen museoiden helmi on ilmailumuseo Vesivehmaan lentokentällä Asikkalassa (Lentotie 89, Vesivehmaa). Ei mikään puunattu ja puleerattu kiiltokuvamuseo vaan tila täynnä hylkyjä, rompetta ja historiaa.

Vääksy-MP-041

Kopsuontietä Kalkkisiin

Runsas vuosi sitten päällystetty mutkainen, mäkinen ja kapea tie tarjoaa kesäisen ajokokemuksen läpi maalaismaiseman. Vesivehmaalta Kalkkisiin vievällä tieosuudella (maantie 3132) on pituutta noin 24 kilometriä. Puolet matkasta on hyvää, puolet kulunutta asvalttia.

Pihamaan viinitila

Hiukan piiloon aivan tien viereen jäävä maalaistalon pihapiiri, Pihamaan viinitila, tarjoaa rauhoittavan lepotauon (Siltatie 12, Kalkkinen).

Vääksy-MP-089

Pulkkilanharju

Kahdeksan kilometriä pitkä harju on osittain Päijänteen kansallispuistoa. Luonnonläheisiä uintimahdollisuuksia löytyy useita, mutta varsinaisia rakennettuja uimarantapalveluita ei ole. Karisalmen kioski ja Ravintola reimari Pulkkilansalmessa palvelevat kesämatkaajaa.

Vääksy-MP-126

Vääksy

Asikkalan kuntakeskus, Vääksy, on vähitellen rakentunut viehättäväksi ja eläväksi kesäkyläksi. Alueelle on kerääntynyt huomattava määrä erilaisia sisustusliikkeitä, kahviloita ja museotoimintaa. Vääksyn kanava ja Vääksynjoki luovat oman erityisen leimansa koko taajamalle.

Tapahtumia Vääksyn kesässä

Mobilisti-ilta (Mobilisti-ilta Facebook-sivu), Kanavarock ja Kaarnalaivojen SM-kisat ovat ainakin sellaisia kesätapahtumia, joita ei ihan joka paikkakunnalta löydy.

Vääksy-MP-206

Vesijärven ympäri

Kun matka jatkuu Vääksystä Kurhilan ja Viitailan kautta Hollolan kirkolle, on edessä kaunis mutkainen tie, joka lopulta vie matkalaisen Vesijärven ympäri. Matkalta kannattaa poimia ainakin historiallinen pihapiiri ja majoitus, Vanha Kevar (Kurhilantie 270, Kurhila), Hollolan keskiaikainen harmaakivikirkko ja ravintola Kunnantupa Hollolan kirkonkylässä.

Jaa artikkeli