Päivänkuva: Gambia apina

Matkailu Ulkomaanmatkailu 8.1.2018

Päivän kuva: uteliaiden apinoiden piirittämänä

Jang Jang Burreh Camp on monen luonnosta kiinnostuneen matkailijan tukikohta, jossa apinat uhittelevat sekä vahtaavat.

Gambiajoen rantamilla ja viidakkometsän uumenissa sijaitsee Jang Jang Burreh Camp. Se on monen luonnosta kiinnostuneen matkailijan tukikohta. Yöpyminen keskellä luontoa on elämys. Lähin kaupunki on Gambiajoen keskellä saaressa sijaitseva Janjanbureh, joka oli orjakaupan ja kolonialismin aikaan maan pääkaupunki ja tunnettiin nimellä Georgetown.

Apinat uhittelevat leirialueella kuria pitäville koirille. Apinat myös vahtivat valppaasti meitä vastatulleita, josko joku unohtaisi jotakin kiinnostavaa vartiotta. Yksi utelias on hiippaillut taakseni ja reppuni luo, eikä tahdo uskoa hätistelyä. Vasta äänen korottaminen ja käsien heiluttelu saa apinan toisiin aatoksiin.

Yösijat ovat olkikattoisia, siistejä ja sähköttömiä. Ikkuna-aukoissa ja sängyn ympärillä on hyttysverkot, nurkassa yksi kynttilä. Kosteus ja hiostava kuumuus tekevät unen saannista tukalaa, mutta toisaalta yöllä on hauska arvella, mikä ääni kuuluu millekin eläimelle.

Yösydännä kuuluu monenlaisia viidakon ääniä: kahahduksia, vinkaisuja, rääkäisyjä, vihellyksiä, säksätystä…

Mikäs se kolahdus katolta oli? Toivottavasti se oli vain puulta toiselle oikaiseva apina. Jääköön tarkistamatta. Ulos pimeään ei todellakaan tee mieli.

Jaa artikkeli