Matkailu Ulkomaanmatkailu 29.1.2017

Villa San Luigi – kun mukavuudella ei ole rajoja

Istukaa hetkeksi alas. Käväistään todellisella unelmalomalla Toscanassa.

Miten yöpyisitte, jos majoitukseen olisi varattu 25 000 euroa viikkoa kohden?

Ajatus tällaisesta unelmien lomapaikasta on varmasti kutkuttanut monen matkafriikin mieltä. Harva pystyy kuitenkaan kuvittelemaan miltä tuo kohde tuntuisi livenä – ja mitä kaikkea se voisi pitää sisällään.

Helpotamme ajatustyötä hieman. Saimme mahdollisuuden tutustua Italian Toscanassa sijaitsevaan Villa San Luigiin, missä käsitykset mukavuudesta ja ylenpalttisuudesta nousevat uudelle tasolle.

villa-san-luigi-003

Kaikki lähtee historiasta

Korkean luokan loma vaatii asianmukaiset puitteet, joilla on oltava myös omanlainen historiansa.

Jyhkeänä kukkulalla seisova Villa San Luigi on tyypillinen esimerkki perinteisestä toscanalaisesta huvila-arkkitehtuurista tunnusomaisine kolmine symmetrisine julkisivun kaariaukkoineen.

Alun perin huvila rakennettiin noin 500 vuotta sitten kuuluisan toscanalaisen arkkitehdin Baldassare Tommaso Peruzzin (1481–1536) toimesta. Aikojen saatossa sitä on muunneltu ja laajennettu useaan otteeseen.

Nykyisten omistajien haltuun kiinteistö siirtyi vuonna 2010, minkä jälkeen siellä teetettiin laaja ja perusteellinen remontti. Pinnan alle piilotettiin nykyaikaista luksustekniikkaa, alkuperäistä ympäristöä visusti kunnioittaen.

villa-san-luigi-001

Maisemat hiljaisina

Myöskään ylimääräiset äänet tai sivullisten huomio eivät saa missään nimessä haitata.

Villa San Luigi sijaitsee maaseudun rauhassa, minkä havaitsee pihalla hiljentymällä. Isojen liikenneväylien tai teollisuuden melua ei kuulu, ja kun Italian ilta pimenee, se paljastaa sysimustan taivaan tähtineen.

villa-san-luigi-004

Päiväsaikaan mykistävintä on kuitenkin maisema, joka saa katsojan tuntemaan itsensä osaksi kaunista maalausta. Ylenpalttisen rauhan keskellä on vaikea uskoa, että täälläpäin Toscanaa virtaa vuosittain miljoonia turisteja.

Siksi myös kansainväliset lentokentät ovat kohtuullisen lähellä. Firenzeen on matkaa hieman yli 100 kilometriä, ja Bolognaan sekä Roomaan molempiin 220 km. Halutessaan Villa San Luigin tontille voi laskeutua omalla helikopterilla.

Mitään ei puutu

Villa San Luigin mittasuhteet alkavat avautua lähempänä taloa, sillä se on iso – todella iso. Sisään astuessa ymmärtää viimeistään, että tällaiseen hintatasoon tottuneilla myös vaatimustaso on katossa.

villa-san-luigi-012

Jo korkean, marmorisen eteishallin tunnelma on historiallinen. Eteisestä käytävä vie toimiston ja viinikellarin sivuitse olohuoneeseen, joka on sisustettu luksusluokan huonekaluilla ja korkealuokkaisella taiteella.

villa-san-luigi-020

Huvilan vieressä sijaitsevan sivurakennuksen hyvin varustetun baaritiskin, käsin tehtyjen pelikortti- ja snookerpöytien ja valtavan sohvaryhmän sekä ison taulu-tv:n äärellä vierailijat voivat vaihtaa vapaalle.

Rakennusten välissä on yksi Villa San Luigin monista terasseista, jossa voi nauttia cappucinonsa aamuauringon alla. Liiallista häikäisyä välttelevä löytää myös lukuisia varjoisia istumapaikkoja pitkin pihaa.

villa-san-luigi-007

Ruumiin nautintoja

Italiaan tullaan monesti ruoan ja juoman perässä, ja niistä on päästävä tietysti nauttimaan täysin rinnoin.

Ruokasalin hienostuneen pöydän ääreen mahtuu 14 henkilöä, ja tarjoilija on palkattavissa. Keittiöstä löytyy muun muassa kaksi jääkaappia, liettä ja astianpesukonetta. Myös laskutilaa löytyy, vaikka koko suvun kokkailuihin.

Ja jos ruoanlaitto ei huvita, paikallisten raaka-aineiden helmet voi jättää kolmen huippukokin huoleksi – yksi heistä on Michelin-tason virtuoosi. Tarvittaessa voidaan järjestää yksityinen kokkauskurssikin.

Tietenkin myös opastusta paikallisiin ravintoloihin ja viininmaisteluiltoihin löytyy. Esimerkiksi viineistään maailmankuulu Montalcinon kylä sijaitsee vain puolen tunnin ajomatkan päässä. Kyyti kuljettajineen tietysti järjestyy.

Auringossa tai varjossa

Luonto on Toscanassa lähellä, ja siitä nauttimisen mahdollisuudet moninaiset.

Villa San Luigin puutarha palmu- ja oliivipuineen sekä kukkineen kunnioittaa toscanalaisia perinteitä. Täällä tarjoutuu mahdollisuus käpertyä omaan rauhaan, jos italialainen elämäntapa tuntuu liian hektiseltä.

villa-san-luigi-010

Ruoan sulatteluun on varattu lasiseinäinen kuntosali, eli maisemia ei tarvitse jättää silmistään missään vaiheessa. Hieroja ja oma personal trainer saapuvat niin haluttaessa paikalle.

Näkymiä voi totta kai ammentaa pyöräillen tai patikoiden. Golfaajille löytyy lähiseuduilta huippuluokan kenttiä, ja myös ratsastaminen onnistuu, kuten kalastaminen. Kulttuuritarjontakin on alueella runsasta.

villa-san-luigi-021

Pizzaa uima-altaalla

Villa San Luigi on oivallinen paikka myös juhlien järjestämiseen. Sisätilaa löytyy kaikkiaan 55 vieraalle, ja ulkona pidettäviin juhliin voi ottaa osaa 120 onnekasta.

villa-san-luigi-005

Juuri ulkotilat erottavat Villa San Luigin edukseen tavallisesta kesämökkeilystä. Uima-allasalue tarjoaa huikaisevan näkymän toscanalaisille kukkuloille. Kylpyhuone suihkuineen on sijoitettu maan alle, ettei se pilaisi perinnemaisemaa.

Altaan äärellä olevasta ulkokeittiöstä löytyy kaikki mitä tarvitaan, ja vielä vähän enemmänkin. Kokonaisuuteen kuuluu jääkaapin, jääpalakoneen, astianpesukoneen, ison kaasugrillin ja rengaspolttimen lisäksi aito italialainen pizzauuni.

villa-san-luigi-009

Ruokailla saa kahden ison pöydän ääressä, ja rentoutua sen jälkeen design-lepotuoleissa. Altaalla voi nauttia veden liplatuksen ohella huippuluokan äänentoistosta, ja monipuolinen valaistus jatkaa bileitä pikkutunneille.

 

Kuuden maan tyyliin

Ja kun juhlat on juhlittu, on aika siirtyä yöpuulle.

villa-san-luigi-017

Villa San Luigi kykenee majoittamaan 14 hengen seurueen, mutta yleisin vierailijoiden pääluku vaihtelee kymmenen ja kahdentoista välillä. Yleensä täällä majoittuu kaksi perhettä tai yksi isompi seurue.

villa-san-luigi-013

Päärakennuksessa on kaikkiaan kuusi makuuhuonetta, joista jokainen on sisustettu erityyliseksi. Yönsä voi viettää vaihtoehtoisesti Toscanan, Shanghain, Dubain, Venetsian, Lontoon tai New Yorkin tunnelmissa.

villa-san-luigi-018

Omaa rauhaa etsiville on tarjolla vierasmaja, joka tarjoaa muiden huoneiden tapaan kauniin kylpyhuoneen suihkuineen. Kaikki rakennukset ovat luonnollisesti ilmastoituja ja lämmitettyjä, ja varustettu langattomalla verkolla.

villa-san-luigi-019

Myös pyykki- ja siivouspalvelut kuuluvat kuvaan – osa näistä erikseen sovittavaan lisähintaan, mutta se ei liene näillä eurotasoilla mikään kynnys-, vaan pikemminkin järjestelykysymys. Tärkeintä on viihtyminen: juuri arkeahan tänne on pakoon tultu.

villa-san-luigi-015

Kerran sitä vain eletään

Villa San Luigin puitteet kantavat siis tasokkaankin lomailun. Mitään moitittavaa? No, ainakin se, että miten tämän kaiken hyvän saisi mahdutettua yhteen viikkoon… Ja sitten se hinta, johon tulevat vielä paikalliset verot ja muut maksut päälle.

Tämäkin on tietysti suhteellista – verrataanpa varallisuuksia auton omistamisen kautta. 25 000 euron auton omistava voi hyvin tuhlata 2 500 euroa viikon majoitukseensa. Entäpä sitten, jos omistaa 250 000 euron auton?

Tässä kontekstissa Villa San Luigin tarjoama paketti on hyvinkin hintansa väärti, tai ainakin linjassa elämän muiden kulujen kanssa.

Lisätietoja: www.villasanluigi.com

Jaa artikkeli

Toscana