ACS 2024: Motorsportia laidasta laitaan ja kaikenikäisille harrastajille

Kuva Janne Huhtala

AKK oli ensimmäistä kertaa mukana omalla osastollaan American Car Show´ssa, ja yksi halli olikin pyhitetty kokonaan eri autourheilulajien kalustolle ja lajien esittelylle.

AKK:n komea motorhome oli sijoitettu Messukeskuksen ykköshallin keskelle, ja sen ympäriltä löytyi eri lajien kalustoa laidasta laitaan. Oli esimerkiksi kartingia, drag racingia, rataa, rallia, jokamiesluokkaa, crosskartia ja historic-kilpuria.

Toki ACS:ssä on ennenkin ollut kilpailukalustoa esillä, mutta kaikkien lajien sateenvarjona toimivan AKK:n mukaantulo tarkoittaa kattavamman lajivalikoiman näkymistä näyttelyssä. Kun lisäksi huomioidaan, että näyttelyssä mukana olevat Mopo Tuning, Car Audio World, Drift World ja Tuning Car Show tuovat paikalle kaiken ikäistä väkeä nuorisosta alkaen, niin tästä moottoriurheilulajien näkyvyydestä hyötyvät varmasti kaikki lajit. 

Audi Quattro

Tällä B-ryhmän Audi Quattrolla on ajettu mm. RAC-ralli, kolmesti Jyväskylän Suurajot, Ruotsin ralli sekä Monte Carlon MM-ralli. Kuljettajalista on komea: Harri Toivonen, Risto Buri, Ari Mökkönen, Sebastian Lindholm ja Lasse Lampi. Teho 500 hv, vääntö 550 Nm ja ”kiihtyvyys riittävä”.

Edge, Junior-luokan Crosskart

Anttila Motorsportin Crosskart Junior-luokan kilpurilla ajetaan kaudella 2024 mm. Rallicross SM- sekä Rally X Nordic -sarjoja. Moottorina Suzuki GSX-R600, jonka kierrosluku on rajoitettu 9300 kierrokseen ja teho siten 95 hevosvoimaa. 

Fiat 133

MV Racing Teamin esillä olleessa Jokamiesluokan Fiat 133:ssa on Fiatin 1650-kuutioinen Twin Cam -moottori ja vaihteisto on lainattu VW Kuplasta.

Ford Falcon Sprint

FIA Historic F-luokan rata-auto Ford Falcon Sprint kätkee sisäänsä 289-kuutiotuumaisen ja 400-hevosvoimaisen moottorin, joka on luonnollisesti V8. Sontec Racing.

GP Racing Blue Fox

7-vuotiaan Miron Talikin kilpuri on 60-kuutioisella X30 Micro -moottorilla ja variaattorivaihteilla varustettu GP Racing Blue Fox.

Škoda Fabia RS Rally2

Päätyönään Rallicrossin MM-sarjaa kiertävä Niclas Grönholm ehtii MM-sarjan aikataulujen puitteissa ajaa hyvin myös rallia. SM-sarjassa Niclaksen kartanlukijana on nähty mm. Timo Rautiainen, sama mies joka tuli tutuksi Niclaksen isän Marcus Grönholmin kartturina MM-sarjassa. 

Plymouth Valiant

FHRA No Prep Challenge -luokkaan osallistuva Plymouth Valiant ja komeat hiustenkuivaimet konehuoneessa. Omistaja Juha Sulanko.

TFS23

Formula Student -luokan TFS23:ssa on hiilikuiturunko ja turboahdettu, yksisylinterinen ja 450-kuutioinen Yamaha-moottori.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat