24.9.2019

Audi Sport vahvistaa: lataushybridejä tulossa myös sporttisempaan mallistoon

Audi Sport lataushybridejä E-Tron GT
E-Tron GT Concept on Audin näkemys Porsche Taycanista. Tuotantoon loppuvuodesta 2020.

Audi Sport ei aio jäädä sivuun sähköistymiskehityksessä: lataushybridien lisäksi horisontissa häämöttää Porsche Taycaniin perustuva E-Tron GT.

Audi Sport ei ole jäämässä rannalle Audiin verrattuna, mitä tulee lataushybrideihin. Frankfurtin autonäyttelyssä Autoblogille puhunut Oliver Hoffmann kertoi, että sähköä nähdään myös tulevissa RS-malleissa lataushybridinä ja sähköautoina.

Jo nyt upouudet RS 6 ja RS 7 luottavat 48 voltin kevythybridijärjestelmään. Myöhemmin luvassa on kuitenkin täysiverisiä lataushybridejä, joilla voisi ajaa esimerkiksi keskustassa pelkän sähkön voimin. Toisissa tilanteissa sähköä voidaan hyödyntää suorituskyvyn parantamiseen.
– [Hybridit] tulevat olemaan suorituskykyisempää sorttia, Hoffmann kommentoi.

Audi Sportilla ei ole unohdettu myöskään 2018 Los Angelesissä esiteltyä E-Tron GT -konseptiautoa, jonka tuotantomallin pitäisi perustua Porsche Taycanin tekniikkaan. Näillä näkymin E-Tron GT nähdään tuotantoversiona kesällä 2020, auton saapuessa autokauppoihin mallivuonna 2021.

Entisellä Quattrolla pitää kiirettä, sillä Audi Sport haluaa olla entistä enemmän esillä Yhdysvalloissa ja Kiinassa. Myös RS-malleja nähtäneen aiempaa nopeammalla tahdilla. Kun vuonna 2018 kauppaa tehtiin noin 30 000 kertaa, aikoo Audi Sport narisuttaa myymälöiden ovia tuplaten 2023 mennessä.

Lähde: Autoblog Kuva: Audi

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat