12.9.2017

BMW X7 iPerformance – munuaisilla kuorrutettua massiivisuutta

BMW X7

Valtavan luksusmaasturin konsepti enteilee ensi vuonna esiteltävää BMW X7 -tuotantoautoa.

BMW:ltä löytyy X-sarjan katumaastureita ja 7-sarjan edustusauto, joten looginen jatkumo oli luoda edustusluokan katumaasturi X7. Ja melkoinen ilmestys siitä sitten tulikin.

BMW X7

BMW:n keulaa ei voi ohittaa tuijottamatta järjettömän suuriksi paisuneisiin munuaisiin. Lähes etuhelmasta konepeltiin asti ulottuvat ilmanottoaukot lähestyvät jo karikatyyriä. Maasturin korkeutta alleviivataan pystysuuntaisella säleiköllä. Brutaali kokonaisuus viimeistellään etupuskurin nurkkien pystysuuntaisilla ilma-aukoilla, jotka vievät ajatukset torahampaisiin. Aerodynamiikkaa parantavat virtausaukot toistuvat etulokasuojissa ja takapuskurissa. Muutoin X5 iPerformance luottaa pelkistettyihin vaakalinjoihin. Olemuksessa on jotain rangerovermaista, mutta huomattavasti brutaalimmalla pensselillä piirrettynä. Se kertonee paljon auton kohdemarkkinoista – ne tuskin ovat Italiassa tai Ranskassa.

https://youtu.be/P0iPTx6FhZg

Suuri auto kätkee kuusi istuinta. Lasikatto ja tunnelmavalaistus luovat valoisuudentuntua matkustamoon, jossa neljä etummaisinta istuinta ovat itsenäisesti säädettäviä.

Nimen iPerformance-osa viittaa BMW:n hybriditeknologiaan. Turboahdetun bensiinimoottorin parina on ladattava hybridijärjestelmä.

BMW X7

BMW X7 on toistaiseksi konseptiauto, mutta valmistaja ilmoittaa tuotantomallin saapuvan jo ensi vuonna. Todennäköisesti lopullinen auto on päämuodoiltaan pitkälle nyt esitellyn kaltainen. On mielenkiintoista nähdä, miten BMW siirtää konseptiauton munuaiset ja muut rohkeat elementit tuotantomalliin.

BMW X7

Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat: Aake Kinnunen, video: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat