1.10.2021

Ducati DesertX – tulossa pitkään kypsytelty maastomalli

Ducati DesertX adventure moottoripyörä enduro

Ducati DesertX on aidosti maastokelpoinen moottoripyörä, jolla italialaisvalmistaja harppaa sorateiltä metsäpoluille ja enduroreiteille.

Ducati on ilmoittanut julkistavansa kuusi uutta mallia kaudelle 2022. Malleja julkistetaan kahden viikon välein, ja viimeisenä on vuorossa DesertX-malli, joka paljastetaan kokonaisuudessaan 9. joulukuuta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Konseptimallista tuotantoon

Jo nyt Ducati paljasti, että DesertX perustuu vuoden 2019 Milanon kansainvälisessä moottoripyöränäyttelyssä nähtyyn konseptimalliin. Moottorina siinä on Monsterista tuttu 937-kuutioinen Testastretta-moottori. Monsterin huipputeho on 111 hevosvoimaa ja vääntöä se tuottaa 93 newtonmetriä, mutta DesertX-mallissa moottoria muokataan mahdollisesti voimakkaammin alhaalta vääntäväksi, jolloin teholukema saattaa olla muutaman hevosvoiman alempi.

Runko on täysin uusi, ja maastokelpoisuudesta pitää huolta 21-tuumainen eturengas. Kuvien perusteella joustomatkatkin ovat maastokäyttöön riittävän pitkät, ja muuten rakenteissa on tavoiteltu keveyttä. Kaikki nämä ovat ominaisuuksia, joita metsäpoluilla ja maastossa ajava motoristi arvostaa.

Desert Sledin ja Multistrada Enduron väliin

DesertX täydentää sopivasti Ducatin adventuremallistoa, jossa DesertX:n alapuolella on Scrambler-mallistoon kuuluva Desert Sled ja yläpuolella Multistrada 1260 Enduro. Desert Sledin moottori on 803-kuutioinen ja 73-hevosvoimainen V2. Joustomatka sekä edessä että takana on 200 milliä ja minimalistisesti varusteltu Desert Sled on suunniteltu lähinnä hiekkateille ja lyhyemmille päiväretkille. Multistrada 1260 Enduro on puolestaan järkälemäinen 1260-kuutioinen ja 158-hevosvoimainen tämän tyylisuunnan tehokkainta päätä edustava malli, jonka hinta alkaa 29 700 eurosta. Desert Sledin hinta puolestaan on 16 490 euroa. On helppo arvata, että uuden DesertX:n hinta asettuu näiden kahden välimaastoon, mahdollisesti puolen välin alapuolelle.

Valmistajan mukaan DesertX on moottoripyörä, joka antaa kuljettajalle mahdollisuuden toteuttaa kaikkein seikkailuhenkisimmätkin matkailuhaaveet. Mutta siis vasta ensi vuodesta alkaen.

Ducati DesertX adventure moottoripyörä enduro

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Ducati

Luetuimmat