2.12.2017

Äkkilähtö joulutunnelmaan – Loviisan Joulu tarkoittaa avoimia ovia

Loviisan Joulu

Loviisa on aito joulukaupunki. Missä muualla yksityiset kodit, satavuotiaat talovanhukset, avaavat joulun alla ovensa tuiki tuntemattomille vierailijoille? Eivät missään.

Loviisan Joulu kertoo olevansa se aidompi joulu. Sesonkiin usein kuuluvan hysteerisen kuluttamisen sijaan pikkukaupunki lupaa stressivapaan päivän ja mukavaa tekemistä. Sinne siis, pakkohan se on nähdä.

Monet joulukodit ovat mukana myös suuren suosion saavuttaneessa Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa elokuun viimeisenä viikonloppuna.

Silloin koteja on avoinna satakunta, mutta avoimia joulukotejakin tänä vuonna yhteensä 18. Jos on mahdollisuus jäädä Loviisaan yöksi, ehtii useampiakin taloja ihastella rauhassa. 

Vanhan ajan joulukotien lisäksi kahtena teemaviikonloppuna Loviisassa on paljon muitakin tapahtumia: markkinoita, myyjäisiä, työpajoja, taideverstaita, museotapahtumia, pop–up-kahviloita, teatteriesityksiä, hevoskyytiä – ja tietysti suuren suosion saavuttanut joulukuusimetsä, jossa saa kaataa ihan oman kuusen ja nauttia metsän siimeksessä laavun tunnelmasta. 

Loviisan Joulu

Verkkaiseen tahtiin tekeminen, talosta toiseen vaeltelu – sana siellä toinen täällä – ja kaikki ne aidot kohtaamiset, joihin täällä tarjoutuu mahdollisuus, jättävät jäljen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Erilaisia koteja, vanhoja yhtä kaikki

Jokainen joulukoti on omansa, yksikään ei ole toisensa kaltainen. Asukkaiden kätten jälki näkyy jokaisessa talossa omalla tavallaan, mutta vanhoja, pelastettuja ja rakkaudella kunnostettuja ne ovat silti kaikki.

Loviisan Joulu

Yhdessä talossa on myytävänä itse tehtyä keramiikkaa, toisesta saa kakkuja. On italialaisia herkkuja, joulumunia, tanssia, tunnelmaa, maalaisjoulua, kransseja ja vaikka mitä muuta.

Kaikki on aidosti uniikkia, esimerkiksi Tuhannen tuskan kahvila Liisantalossa – unohtumaton jouluelämys. Missä kauppakeskushälinä ja kiire? Ne loistavat poissaolollaan, eikä kumpaakaan ole ikävä.

Loviisan Joulu

Moottorin tärpit Loviisan Joulu -viikonloppuina 2.–3.12. ja 9.–10.12.2017

1. Strömforsin ruukin joulu 2.–3.12. 

Koko perheen suloinen joulutapahtuma ainutlaatuisessa vanhassa ruukkimiljöössä. Myös ruukissa on avoimia joulukoteja ja markkinoilla (10–14) on käsityöläisia laidasta laitaan.  

2. Malmgårdin markkinat 9.–10.12. klo 10–16

Kartano ja sen panimo sekä piha-alue muuttuvat lähiruoan tapahtumapaikaksi. Täältä ostat mahtavat luomu- ja lähiherkut joulupöytääsi. Ja tie sinne vie halki upeiden perinnemaisemien. 

3. Joulukuusimetsä 10.12. klo 9–15

Metsän siimeksessä, lähellä Loviisan keskustaa, on kuusimetsä ja siellä laavu, jonka rakovalkeilla nautit perinteisistä metsän herkuista - makkarasta ja kahvista. Valitse kuusesi, kaada se ja kuljeta kotiin.

Lisätietoa:  

Kaikki joulukodit ja tapahtumat on esitelty sivustolla www.loviisanjoulu.fi

Voit myös tilata veloituksetta Loviisan Joulu nimisen julkaisun osoitteesta info@loviisa.fi tai selata sen nettiversiota.

Teksti: Päivi Ahvonen Kuvat: Loviisan Joulu

Luetuimmat