19.12.2016

Erikoiset unet: yöpuulle Ferrarin väreissä

Ferrari Hotelli

Maranellon kylässä on Ferrari-fanille vain yksi varteenotettava hotelli. Maineikkaan automerkin nimeä kantava majapaikka on sijainniltaan oiva, mutta karismaa uupuu.

Italiassa Ferrarista kiinnostuneen ykköskohde on Maranello. Täällä sijaitsee autourheilun ja urheilullisten autojen saralla mainetta niittäneen automerkin koti ja sydän, eli tehdas ja Fioranon kuuluisa testirata.

Omalla autolla liikkuva matkailija osaa perille vaivatta. Läheiseltä moottoritieltä erkanevan liittymän jälkeen ei tarvita suuremmoisia suunnistajan lahjoja, vaikka varsinaiseksi maamerkiksi Ferrari-teemaa kantavaa Maranello Village -hotellia ei voi rehellisyyden nimissä hehkuttaa. Tasaisella teollisuusalueella se ei erotu korkeuden tai kokonsa puolesta, mutta punainen väri paistaa kauas.

Pihalla oman auton saa vaivattomasti parkkiin. Pysäköintitilaa on hotelliparkeista poiketen runsaasti, joten hieman myöhäisempikään saapuminen ei aiheuta kohtuuttomia pysäköintipulmia.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ferraria pihalta petiin saakka

Ferrari-teeman ihaileminen ulkona on nopeasti hoidettu. Sama linja jatkuu luonnollisesti myös sisätiloissa. Ja sehän passaa.

Ferrari Hotelli Maranello

Aulan vastaanottotiski on somistettu formula-autolla. Aamiaishuoneen linjaston päässä voi ihastella moottoria, eikä baarissa, käytävillä tai huoneissakaan voi olla tiedostamatta minkä nimiin tässä majapaikassa vannotaan.

Varsiaiset hotellihuoneet sijaitsevat erillisissä rakennuksissa, jotka on nimetty kuuluisien kilparatojen mukaan. Omaa petiä on siis etsittävä Suzukasta tai Daytonasta, varauksesta riippuen.

Ferrari Hotelli Maranello

Hotellissa on myynnissä virallisia fanituotteita, samaan tapaan kuin merkin museossa ja muuallakin Maranellossa. Epävirallisemmissa ostospaikoissa on oltava tarkempana, sillä tarjolla saattaa olla myös sutta ja sekundaa.

Ferrari-teeman lisäksi tähän neljän tähden veroiseksi itsensä esittelevään hotelliin saattaa houkutella myös majoituksen hinta. Perushuone heltiää sesongin ulkopuolella jopa 55 eurolla. Se ei ole paha hinta Ferrari-elämyksestä, yöunista ja aamiaisesta.

Mikäli majapaikastaan haluaa saada irti enemmän, ei tällä majapaikalla ole välttämättä muuta tarjota. Karismaattisempia kohteita mielivän kannattanee etsiä majapaikkaa esimerkiksi kylän keskustasta.

Ferrari Hotelli Maranello

Energia-juomia kaipaavan on puolestaan hyvä muistaa, että tässä hotellissa ei tarjoilla Red Bull-merkin tuotteita. Syy lienee selvä ainakin Formula 1 -faneille.

Teksti Antti Hentinen Kuvat: Jari Saarentaus ja Jan Lindberg

Luetuimmat