22.5.2016

F2-ratamoottoriveneiden huippukuskit Suomeen Seliön johdolla

F2-ratamoottoriveneiden huippukuskit Suomeen

Kesäkuussa Peurungalla ajettava F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailu tuo Suomeen kovan joukon kärkinimiä.

Peurungassa järjestetään 10.–12. kesäkuuta F2-ratamoottoriveneiden MM-osakilpailu. Kaksinkertaisen maailmanmestari Sami Seliön ja kokeneen Harri Lehden johdolla paikalle saapuu koko kaarti kansainvälisiä huippukuskeja 11 maasta. 25 ilmoittautuneen kuljettajan joukossa ovat muun muassa F2-luokan viime vuoden maailmanmestari Pierre Lundin Ruotsista sekä Team Abu Dhabissa ajava, F1-luokan kolminkertainen maailmanmestari, Alex Carella.

Sami Seliö jahtaa Peurungan F2-osakilpailuvoittoa F1-luokan kokemuksellaan, sillä F2-luokassa hän kilpaili viimeksi vuonna 2000. Tällä kertaa aseena on BaBa-venetehtaan uudella veneellä.
– Mahtavaa päästä ajamaan kotivesille pitkästä aikaa. Meriiteistäni puuttuu vielä kotikisan voitto, joten yritän kaikkeni, Seliö kommentoi.
– F2-luokka on muuttunut paljon viime kerrastani, eli siitä ei valitettavasti ole hyötyä minulle. Nyt toivon, että kalusto on ajotyyliini sopiva ja kilpailukykyinen. Säätöjen pitää näin tasaväkisessä luokassa osua kohdalleen. Toivottavasti testit onnistuvat ja olen loistavassa iskussa Peurungassa.

F2-kuljettajien keskuudesta löytyy vaihtelua, sillä ikäeroa nuorimman ja vanhimman kuljettajan välillä on yli 30 vuoden ikäero. Miesten lisäksi voitosta kamppailee myös kaksi naista: Ruotsin Bimba Sjöholm ja Norjan Mette Bjerknæs.
– Olen erittäin innoissani päästessäni kisaamaan Suomeen. Olen varma, että Peurungassa nähdään paljon taitavia kuskeja ympäri maailman. F2-sarja on kasvanut valtavasti tänä vuonna ja uskon, että voittokamppailu tulee olemaan kovempi kuin koskaan, Mette Bjerknæs kiteyttää.

Seliö puolestaan kiteyttää kuljettajakaartin seuraavasti:

– Kaikki kärkikuljettajat ovat erittäin hyviä. Heillä on paljon kokemusta luokasta ja tietävät sen salat. Entinen F1-kuljettaja Lundin, on edellisillä kausilla näyttänyt olevansa kovin pala voitettavaksi.

Lähde: Kylpylähotelli Peurunka, kuva: Marko Mäkinen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat