4.10.2020

Farkkukansan auton hinnat selvillä: Volkswagen Golf Variant alkaen 28 315 euroa

Volkswagen Golf Variant

Edeltäjäänsä pidempi Volkswagen Golf Variant on ennakkovarattavissa ja sen hinnasto alkaa lukemasta 28 315 euroa. Suositun farmarimallin saa nyt viistoperästä tutulla kevythybridivoimalinjalla.

Uusi, 66 millimetriä pidempi, Volkswagen Golf Variant on ennakkovarattavissa ja ensimmäinen hinnasto on siten selvillä. Valikoima on toistaiseksi vielä hyvin kapea, sillä kyse on vain lanseerausvaiheen hinnastosta. Vaihtoehtojen määrä tulee kasvamaan varsin pian.

Volkswagen Golf Variant R-Line boot

Tavaratilaa uutuusfarmari tarjoaa 611 litraa perusmuodossaan istuimia kaatamatta. Ainakin alkuun hinnat alkavat 1,0 eTSI -kevythybridimallilla, joka on varustettu DSG-kaksoiskytkinautomaattivaihteistolla. Tämä voimalinja on farmarikorissa uusi ja sen hinta alkaa hieman 28 000 euron yläpuolelta.

Moottori ehti jo uutisoida sekä korotetun nelivetoisen Alltrack- että farmarikorisen Variant-malliston julkaisusta, joten molempiin kannattaa tutustua tarkemmin tuota kautta. Tällä kertaa keskitymme nyt myyntiin tulleisiin malliversioihin, niiden hintoihin ja varusteluun.

Volkswagen Golf Variant R-Line

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Volkswagen Golf Variant alkaen 28 315 euroa

Volkswagen Golf Variantin ennakkomyynti alkaa vain muutama viikko sen ensiesittelyn jälkeen. Suomessa uuden Volkswagen Variantin ennakkomyynti alkaa kahdella moottorivaihtoehdolla ja loka-marraskuussa Golf Variant -mallisto on jo laajentunut lähes täyteen mittaansa.

Hinnaston aloittaa 1,0 eTSI 81 kW (110 hv) kevythybridi jo muutamaan kertaan mainitulla hinnalla. Volkswagenin kevythybridien perustana toimivat hihnavälitteinen 48 voltin starttigeneraattori, 48 voltin litiumioniakku, TSI-bensiinimoottori ja DSG-automaattivaihteisto. Voimalinjavalikoimaan lisätään myöhemmin kaksi muuta kevythybridiversiota.

Dieseltarjonnan aloittaa 2,0 TDI 110 kW (150 hv) -moottori kahtena varusteluvaihtoehtona. TDI-dieselmoottori on varustettu kaksivaiheisella AdBlue-tuplaruiskutuksella ja kahdella SCR-katalysaattorilla – toistaiseksi hinnastosta löytyvät dieselvaihtoehdot on paritettu aina DSG-automaattivaihteistoon. Kahdesta varusteluvaihtoehdosta edullisempi Style asettaa lähtöhinnan lukemaan 37 820 euroa ja R-Line on noin 1 000 euroa kalliimpi.

Volkswagen Golf Variant R-Line interior

Vaihtunut varustelu

Volkswagen Golf -mallien varustelutasot on järjestelty uudelleen. Suomessa Golf-perustason lisäksi on valittavissa varustelutasoksi Style, R-Line tai Alltrack. Valmistajan mukaan kaikissa näissä varustelutasoissa on enemmän vakiovarusteita verrattaessa saman tasoiseen aikaisempaan varustelutasoon.

Suomessa Golf Variantin vakiovarusteisiin kuuluvat muun muassa led-ajovalot, 10,25-tuumainen digitaalinen mittaristo, 10-tuumainen tietoviihdejärjestelmän näyttö, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, automaattinen kolmialueilmastointi, mukautuva vakionopeudensäädin ja langaton älypuhelinliitäntä. Vakiovannekoko on 16-tuumaa.

Kuljettajaa avustavista järjestelmistä vakiona tarjotaan kaistanpitoavustin. Style- ja R-line-varustelutasoissa on tämän lisäksi kaistanvaihtoavustin ja osittain autonomista ajamista avustava Travel Assist sekä hätätilanteiden varalle Emergency Assist.

Volkswagen Golf Variant R-Line seats

Style-varustelutaso lisää pakettiin Art Velours microfleece-verhoilun, sähkösäätöisen ErgoActive-istuimen muistitoiminnolla kuljettajalle, ohjaamon Ambiente-valaistuksen, led-performance-ajovalot ja kaukovaloavustimen sekä 17” kevytmetallivanteet. R-Line-varustelutasossa on perustasoon verrattuna esimerkiksi R-line-urheiluistuimet kiinteällä pääntuella, progressiivinen ohjaus, ajoprofiilinvalinta ja noin 15 millimetriä madallettu alusta.

Lisävarustelista kattaa loput tarpeet ja sieltä voisi manita esimerkiksi heijastusnäytön, matriisiajovalot, vetokoukun sekä polttoainekäyttöisen lisälämmittimen. Uudet Golf Variantit saapuvat Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille loppuvuodesta 2020.

Kuvat ja lähde: Volkswagen

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat