13.5.2021

Helsinkiin avataan Opelin sähköisten autojen myyntiin ja vuokraukseen keskittyvä liike

Opel Corsa-e

Helsinkiin avataan Opelin sähköisten autojen erikoismyymälä. Havis Amandan aukiolle avattavan liikkeen erikoisuus on sen vuokraustoiminta.

Opel ja LänsiAuto edistävät sähköautoilua yhdessä vuokrauspalveluja tuottavan Enterprisen kanssa uudella konseptilla. Helsinkiin avataan Opelin sähköisten autojen erikoismyymälä, josta sekä myydään että vuokrataan sähköautoja. Näin uuden sähköauton voi vuokrata aina yhdestä tunnista vaikka useammaksi kuukaudeksi.

Myymälä tulee sijaitsemaan Helsingin ydinkeskustassa Havis Amandan aukiolla. Tarkempi osoite on Etelä-Esplanadi 2. Uusi myymälä avataan kesäkuun aikana.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Helsinkiin avataan Opelin sähköisten autojen erikoismyymälä

Esplanadin myymälä on keskellä Etelä-Helsinkiä ja siten saavutettavissa helposti myös julkisen liikenteen avulla – tai paikallisille jopa kävellen. Se tarjoaa uuden tavan yhdistää sähköauto osaksi arjen liikkumista juuri silloin kuin sille on tarve.

– Tavoitteemme on, että tämä ainutlaatuinen sijainti sekä uusi erityisesti vuokraukseen perustuva palvelukonsepti tuovat Opelille aivan uusia asiakasryhmiä. Haluamme olla osaltamme vahvasti viestimässä ympäristöystävällisemmän autoilun puolesta ja kehittämässä Suomen autoilun sähköistymistä. Sähköauto on oikea ratkaisu joustavaan omaehtoiseen liikkumiseen kantakaupungissakin, linjaa Opel Suomen toimitusjohtaja Petri Aarnio.

Opelin kehittämä digitaalisuuteen perustuva myymäläkonsepti on otettu käyttöön tässä tulevassa kompaktissa myymälätilassa, jotta asiakkaan olisi mahdollisimman helppo asioida ja saada apua sähköauton vuokraukseen tai hankintaan liittyvissä kysymyksissä. LänsiAuto Esplanadi palvelee kantakaupungissa asuvia asukkaita sekä siellä työssä käyviä että matkailijoita. Lisäksi kävelyetäisyydellä on lukuisia hotelleja ja pääkonttoreita.

– Helsinki haluaa olla hiilineutraali vuonna 2035 ja se tarkoittaa kunnianhimoisia päästövähennyksiä, myös liikenteessä. Kaikki sähköautoilun kehittämistä tukevat toimenpiteet avustavat tätä tavoitetta. Helsingin päästöistä neljännes syntyy liikennesektorilta ja yksi erittäin keskeinen keino näiden päästöjen leikkaamiseen on autokannan sähköistäminen. Vuonna 2035 sähköllä automatkoista pitäisi ajaa noin kolmannes. Kaupungilla on keinoja oman kalustonsa sähköistämiseen, mutta liikenteen ilmastotalkoisiin tarvitaan mukaan myös yksityiset autoilijat, sanoo Helsingin päästövähennysohjelman projektijohtaja Kaisa-Reeta Koskinen.

Opelin sähköautomalliston lippulaiva on tällä hetkellä täysin uusi katumaasturi Mokka, joka on heti vuokrattavissa uudesta Esplanadin liikkeestä. Sähköisenä on saatavana myös Opel Corsa-e sekä jopa yhdeksän hengen seurueen kuljettamiseen soveltuva tila-auto Opel Zafira-e Life. Valmistajalta löytyy myös sähköinen pakettiauto: Opel Vivaro-e kuljettaa sähkön voimalla jopa tuhannen kilon kuorman vaikkapa kesäasunnolle, kunhan toimintamatka riittää.

Kuvituskuva: Aake Kinnunen/Moottorin arkisto, Lähde: LänsiAuto

Luetuimmat