5.9.2019

Frankfurtissa nyt tuotantovalmiina: sähköinen kaupunkiauto Honda e

Honda e

Konseptina muutama vuosi sitten esitelty Hondan sähköinen kaupunkiauto palaa Frankfurtin messuille nyt tuotantovalmiina. Honda e on upea pelinavaus.

2017 Frankfurtin autonäyttelyssä esitelty Honda Urban EV Concept on palaamassa tämän vuoden Frankfurtin autonäyttelyyn. Nyt auton nimi on Honda e ja lupaustensa mukaisesti japanilaisvalmistaja todella tuo mallin tuotantoon.

Honda e
Honda Urban EV Concept sai nimekseen Honda e.

Honda paljasti autosta nyt ensimmäiset viralliset kuvat tuotantovalmiissa kuosissa. Luvassa on esimerkiksi sivupeilit korvaavat kamerat, joita on toistaiseksi nähty vain selvästi Honda e:tä kookkaammissa automaleissa. Sivukameroiden kuva näytetään kuusituumaisilla näytöillä. Valmistaja kehuu ratkaisun olevan tyylikäs, turvallinen, aerodynaaminen ja hienostunut.

Matkustamossa luvassa on peräti viidestä näytöstä koostuva digitaalinen kojelauta, josta suurin osa on varattu kahdelle 12,3-tuumaiselle kosketusnäytölle. Ratkaisulla on haettu kuljettajalle ja matkustajalle yhtenäisiä mahdollisia viihtyä ja verkottua. Lisäksi autossa on Honda Personal Assistantiksi nimetty tekoälypohjainen avustaja, joka tottelee puheohjausta (taikasana "OK Honda"). Käytössä on myös My Honda+ -älypuhelinsovellus auton toimintojen etähallintaan ja älyavaimena toimimiseen.

Honda e
Vaikka sisusta on hiukan rauhoittunut villistä konseptista, on Honda tehnyt hyvää työtä digitaalisen kojelaudan ja materiaalien suhteen.

Söpön kuoren alla piilee 100 kilowatin (136 hv) tai 113 kilowatin (154 hv) sähkömoottori, jonka huippuvääntö on 315 newtonmetriä. 0–100 km/h kiihdytys suoritetaan "noin kahdeksassa sekunnissa". Honda e:n akusto on kapasiteetiltaan 35,5 kilowattituntia ja Honda lupailee auton kulkevan 220 kilometrin toimintamatkan. Pikalatausmahdollisuudella luvataan 80 prosenttiin lataaminen jopa puolessa tunnissa, mutta tarkempia yksityiskohtia ei ole kerrottu ennakkoon.

Honda e

Honda e:n ennakkovaraukset ovat tällä hetkellä avoinna Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Norjassa. Hondan verkkosivuilla on kuitenkin mahdollisuus kertoa kiinnostuksesta automallia kohtaan myös meillä.

Lähde ja kuvat: Honda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat