7.12.2020

Honda lopettaa sähköistämättömien autojen myynnin Euroopassa vuonna 2022

Honda e

Hybridit ovat vahvana osana Hondan lähitulevaisuutta, kun valmistaja aikaistaa pelkkien polttomoottoriautojen tarjonnan lopettamista muutamalla vuodella.

Honda tähtää lopettavansa ainoastaan polttomoottoristen voimalinjojen tarjonnan Euroopassa vuoden 2022 loppuun mennessä, uutisoi Autocar.

– Hondan mallisto tulee olemaan yhdistelmä täyssähköautoja ja hybridejä, Hondan varatoimitusjohtaja Ian Howells kertoi Autocarille.

Japanilaisvalmistajan aiempana suunnitelmana oli luopua ainaostaan polttomoottorisista autoista vuonna 2025.

Howells myös korostaa, että Honda uskoo moninaiseen lähestymistapaan sen hiilijalanjäljen pienentämisessä ja uskoo monella eri teknologialla olevan oma roolinsa päästösanktioiden välttämisessä, oli sitten kyse synteettisistä ja biopolttoaineista, polttokennoteknologiasta, akuista, tai jollain asteella perinteisistä käyttövoimista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Täyssähkö vielä liian hintavaa

Vaikka Honda tukee sähköistymistä, Howells ei näe täysin sähköisiä autoja välittömänä ratkaisuna CO2-päästöjen laskemiseksi teknologian hinnan vuoksi. Hondalla uskotaankin hybridien olevan hyvä väliaskel siirtymisessä sähköautoihin.

– Sähköautot ovat kolmanneksesta puoleen kalliimpia kuin perinteiset voimalinjat tai hybridit, Howells toteaa.

Howells myös tiedostaa, ettei hybridit ole lopullinen ratkaisu.

– Hybridit eivät vie meitä lopulliseen tavoitteeseen, ja siksi pidämme niitä vain välivaiheena siihen saakka kunnes akkujen ja latausinfrastruktuurin teknologia ovat valmiita massoille.

Hondalla on tällä hetkellä yksi täyssähköauto, Honda E, ja seuraavan täysin sähköisen mallin tarkkaa ilmestymistä ei ole vielä tiedossa. Oletettavasti malli julkistetaan kuitenkin viimeistään vuonna 2022.

Lähde: Autocar Kuvituskuva: Moottorin arkisto

Luetuimmat