10.2.2021

Husqvarna laajentaa katupyörämallistoaan uuteen luokkaan – Husqvarna Svartpilen 125

Husqvarna Svartpilen 125

Husqvarna ottaa käyttöön takuuvarman keinon kasvattaa markkinaosuuttaan katupyörien luokassa: se laajentaa mallistonsa satapiikkiluokkaan uudella Svartpilen 125 -mallilla.

Husqvarna on tunnettu siitä, että sen mallit jakavat saman tekniikan konsernisisar KTM:n kanssa. Näin tässäkin tapauksessa, sillä Svartpilen 125:n tekniikka on lainattu KTM 125 Dukesta, joka on vuosien ajan ollut yksi kevytmoottoripyöräluokan suosikkimalleista.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Testattua ja tunnettua tekniikkaa

Ristikkorakenteinen teräsputkirunko ja yksisylinterinen ja nestejäähdytteinen nelitahtimoottori ovat KTM-tuotantoa sellaisenaan, mutta etujarrulevyn koko on Svartpilenissä kasvatettu 320-milliseksi ja jousituksen joustomatkojakin on vähän muokattu KTM:ään verrattuna. Jarrusatuloissa lukee ByBre, joka tulee sanoista ”by Brembo” ja viittaa siihen, että niiden suunnittelussa on ollut mukana italialainen ja alan tunnetuin osaaja Brembo. Jousitus puolestaan tulee WP:ltä, joka on KTM:n ja Husqvarnan kanssa samaan konserniin kuuluva yritys. Moottori tuottaa A1-luokan salliman 11 kilowatin maksimitehon (15 hv).

Husqvarna Svartpilen 125

Isompien Svartpilenien jalanjäljillä

Persoonallista ulkonäköä Svartpileniin on saatu lainaamalla piirteitä isommista Svartpilen 401- ja 701-malleista. Husqvarna sanookin hyödyntäneensä isompien mallien korkealaatuisia ja tyylikkäitä komponentteja suoraan pikku-Svartpilenissä. Muuttunut ulkonäkö 125 Dukeen verrattuna aiheuttaa myös sen, että tankki on Svartpilenissä lähes neljä litraa pienempi, vetoisuudeltaan 9,5 litraa. Sekin riittää lähes 400 kilometrin ajomatkalle, sillä kulutus on vain noin 2,4 litraa sadalla. Uuden muotoilun seurauksena istuinkorkeus on katupyöräksi korkea 835 millimetriä, joka tarkoittaa pyörän soveltuvan mainiosti isokokoisillekin kuljettajille. Persoonallisen muotoilun viimeistelee karkeakuvioiset renkaat, jotka osoittavat Svartpilenin sopivan yhtä hyvin sekä asfaltille että sorateille.

Husqvarna Svartpilen 125

Husqvarna Svartpilen 125 saapuu Husqvarna-jälleenmyyjille helmikuun 2021 aikana.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Husqvarna

Luetuimmat