8.4.2023

Huutokauppahelmet – rajatun erän taskuraketti Audi A1 Quattro

Audi A1 Quattro huutokauppa 333 kpl

Aika kulkee vääjäämättä, sillä "ihan vasta" saapunut Audi A1 Quattro on jo yli kymmenen vuoden iässä. Auton klassikkostatus häämöttää jo horisontissa.

Ensimmäisen sukupolven Audi A1 kosiskeli nuoria kaupunkilaisostajia Ingolstadtin vaikutusvallan pariin. Auto esiteltiin Pariisin autonäyttelyssä 2010 ja seuraavana vuonna esiteltiin viisiovinen Sportback malliston pienokaisesta.

Mutta pyöreähkö ensimmäisen polven Audi A1 ei kutitellut ajamisesta innostuneiden varpaita juuri missään vaiheessa. Aikalaisdieselit ja reilun litran kokoiset bensiiniturbot eivät ravistelleet, kun kilpailijoina olivat AMG:ksi taipunut A-sarja ja BMW:n 1M.

Audi A1 Quattro huutokauppa 333 kpl

Poikkeus löytyi kuitenkin Audi A1 Quattron muodossa. Rajattu 333 kappaleen erikoispainos hylkäsi "hinnat alkaen" -mentaliteetin ja haki ainakin inspiraationsa Audin rallihistoriasta. 2.0-litrainen TFSI tuotti 256 hevosvoimaa ja 350 Nm, minkä lisäksi mielenkiintoista oli voimalinjan jatkuminen kuusivaihteisella manuaalilla ja Haldex-nelivedolla.

Kun akselivälikin on alle 2,5 metriä, on Audi A1 Quattrossa todellista ainesta tulevaksi keräilyautoksi taskurakettien ystävälle.

Audi A1 Quattro huutokauppa 333 kpl

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

2012 Audi A1 Quattro

Alankomaissa myytävä Audi A1 Quattro on käytännössä alkuperäinen ja yksi 333 kappaleen erikoiserästä. Reilun 10 vuoden aikana autolla on ajettu 53 132 kilometriä. Viimeisin määräaikaishuolto tehtiin lokakuussa 2021 Ruotsissa 51 078 kilometrin kohdalla, josta auto on päätynyt Alankomaihin noin vuodeksi nykyiselle omistajalleen. Avainten paristot, pyyhinten sulat ja ilmastointi on huollettu tämän jälkeen.

Audi A1 Quattro huutokauppa 333 kpl

Glacier White -korissa on musta katto ja matkustamon värinä on musta nahka punaisilla tikkauksilla. Vakiovarusteisiin kuuluvat xenon-ajovalot, parkkitutkat taakse, sävylasit, monitoimiratti, vakionopeudensädin, ilmastointi, lämmitetyt etuistuimet, Bosen äänijärjestelmä, Audin MMI-navigaatiojärjestelmä, 6CD:n vaihtaja sekä iPhone-kytkentä.

Auton maalipinta on hyvässä kunnossa, joskin kynnyslistan suojus on maalattu uudelleen. Keulassa on joitain kiveniskemiä ja mustasta etumaskista puuttuu paikoin maali. Sisustassa on havaittavissa kevyttä käyttöä ohjauspyörässä, ryppyyntymistä kuljettajan istuimen sivutuissa ja naarmu tietoviihdejärjestelmän näytössä. Autossa ei ole havaittuja vikoja ja se on katsastettu huomautuksitta tammikuussa 2022.

Audi A1 Quattro huutokauppa 333 kpl

Auton mukana tulee ohjekirja, huoltokirja ja ensiapupakkaus. Vanteet ovat alkuperäiset Glacier White -yksilöt, joilla on Kumhon renkaat.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat