11.12.2020

Italialainen ja ranskalainen moottoriurheilulegenda kohtaavat – MV Agusta Superveloce Alpine

MV Agusta valmistaa Superveloce-mallistaan 110 kappaleen Alpine -erikoiserän, joka on saanut inspiraationsa Alpine A110 -urheiluautosta.

Ranskalainen ja italialainen intohimo moottoriurheiluun ja kilpailemiseen yhdistyy, kun italialainen moottoripyörävalmistaja MV Agusta tuo markkinoille 110 kappaleen erän Superveloce Alpine -erikoismalleja. Sinisen ja harmaan yhdistelmäväritys muodostuu Alpinen sinisestä ja Ago-harmaasta väristä. Harmaan värin Ago-nimi viittaa MV Agustalla useisiin maailmanmestaruuksiin ajaneeseen Giacomo Agostiniin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

36 300 euroa plus autovero

Erikoismalli muita tunnuspiirteitä ovat musta alcantara-verhoilu satuloissa sinisin ompelein, mustat CNC-työstetyt vanteet, Alpine A110:n alkuperäistyyppinen kohokuvioitu A-kirjain sivukatteissa, Ranskan ja Italian liput etulokasuojassa, runsas hiilikuituosien käyttö, erikoisesti tätä mallia suunniteltu pyörän suojapeite sekä Racing Kit -varustesarja. MV Agusta Superveloce Alpinen hinta on 36 300 euroa Italiassa, eli Suomessa siihen tulee lisätä autoveron määrä.

Tekniikka on yhteneväinen Superveloce-perusmallin kanssa. Moottorina on 800-kuutioinen rivikolmonen, joka tuottaa 148 hevosvoiman huipputehon. Valmistaja ilmoittaa huippunopeudeksi vaatimattomasti ”yli 240 kilometriä tunnissa”, mutta testeissä pyörälle on mitattu huomattavasti korkeampia nopeuksia. Racing Kit -varustelupaketti pitää sisällään urheilullisen pakoputkiston ja sen avarammille virtauksille säädetyn moottorinohjauksen, takasatulan suojan sekä tyylikkään polttoainesäiliön korkin tankin yli kulkevalla nahkahihnalla. Racing Kitillä tehoksi ilmoitetaan 153 hevosvoimaa ja vakiokunnossa punnittu 173 kilon kuivapaino laskee samalla 165 kiloon.

Alpine A110 - Monte Carlon sankari

Vuonna 1955 perustettu Alpine nousi kuuluisuuteen viimeistään siinä vaiheessa, kun Alpine A110 Berlinetalla voitettiin Monte Carlon ralli vuosina 1971 (Ove Andersson) ja 1973 (Jean-Claude Andruet). Vuonna 2017 Alpine herätettiin uudelleen henkiin esittelemällä alkuperäistä mallia kunnioittava Alpine A110, jonka keskelle sijoitettu 1,8-litrainen ja 249-hevosvoimainen turbomoottori antaa 1 080-kiloiselle autolle mainion suorituskyvyn. Takavetoisessa Alpinessa on seitsenvaihteinen kaksoiskytkinvaihteisto.

Vuonna 1945 perustettu MV Agusta juhli tänä vuonna 75-vuotista taivaltaan mm. Superveloce 75 Anniversary -erikoismallilla. Koko 75 kappaleen erikoiserä myytiin loppuun alle kahdessa tunnissa. MV Agustalla on voitettu 37 valmistajien ja 38 kuljettajien maailmanmestaruutta ratamoottoripyöräilyssä.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: MV Agusta

Luetuimmat