19.11.2017

Jeremy Clarkson pyjamassa ja virtuaaliakkunoita: Emiratesin ykkösluokka

Emiratesin ykkösluokka Jeremy Clarkson pyjamassa smokki

Emiratesin ykkösluokka hakee uutta inspiraatiota Mercedes-Benzin S-sarjasta, NASA:sta ja Jeremy Clarksonista.

Kilpailu kansainvälisten reittien ykkösluokan matkustajista käy kuumana. Singapore Airlines uudisti vast'ikään A380-koneidensa matkustamoita hulppeampaan suuntaan ja nyt Emirates uusii Boeing 777 -koneitansa vastaavin tavoin.

Emiratesin ykkösluokan inspiraationa toimii tällä kertaa Mercedes-Benz S-sarja, joten on melkoisen selvää, että lentoyhtiö ottaa ylellisyyden vakavasti. Yhtiöt ovat tiivistäneet yhteistyötään myös kentän ulkopuolella, joten Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa lentomatka voi myös alkaa tai päättyä kyydityksellä S-sarjan Mercedeksessä. Itse ykkösluokan sviitissä yhteistyötä on tehty istuinten, säädettävän tunnelmavalaistuksen ja säätöpaneelien suhteen.

Emiratesin ykkösluokka
Uutta on istuimen 'painottomuustila'.

Sviiteissä on uusi täyskorkea liukuovi ja materiaalien väripaletti koostuu pehmeistä, kermaisista sävyistä. Luonnollisesti täyspitkä ja nahkaverhoiltu istuin on kallistettavissa sängyksi, mutta Emiratesin uutuutena on niin sanottu painoton tila. Emiratesin mukaan NASA:n inspiroima asento antaa matkustajille rentouttavan painottoman olotilan. Ykkösluokan sviitit tarjoavat peräti 3,7 neliömetriä omaa tilaa, joten tilaa jää myös sängyn petaamisen jälkeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Näköalapaikalla

Emiratesin ykkösluokassa huomiota on kiinnitetty myös näköaloihin. Ikkunallisissa sviiteissä tarjolla ovat kiikarit ulkomaailman tarkkailemista varten ja lisäksi käytössä on erikseen palveluikkuna juoma- ja napostelutarjoilua varten. Toivomuksiaan voi puolestaan kertoa matkustamohenkilökunnalle videopuhelutoiminnolla.

Emiratesin ykkösluokka

Keskikäytävällä sijaitsevien sviittien ei tarvitse jäädä reunapaikkoja huonommiksi, sillä Emirates esittelee ensimmäisenä niin sanotut virtuaali-ikkunat. Ikkunoiden virkaa hoitavat luonnollisesti näytöt, joihin heijastetaan reaaliajassa koneen ulkomaailmaa kuvaavien kameroiden kuva.

Ja jos muut näköalat tympivät, on käytössä 32-tuumainen teräväpiirtotelevisio ja peräti 2 500 kanavaa ohjelmaa Emiratesin palkitusta viihdejärjestelmästä. Äänentoisto on toteutettu Bowers & Wilkinsin vastamelukuulokkeilla, jotka ovat varta vasten suunnitellut ykkösluokan sviittejä varten.

Viihtymistä varten tarjolla on myös Emiratesin inspiraatiokitti, joka koostuu Byredon luksusihonhoitotuotteista, kosteuttavista pyjamoista sekä Bulgarin toalettitarvikkeista. Luonnollisesti käytössä ovat myös ykkösluokan keittiöpalvelut, joihin lukeutuu maailman huippumakujen lisäksi upea valikoima viinejä.

Emiratesin ykkösluokka

Ympäri matkustamoa toistuva graafinen elementti on Prosopsis Cineraria, eli ikivihreä Ghaf-puu, joka on samalla Yhdistyneiden Arabiemiirikuntien kansallispuulaji.

Miesmallina Jeremy Clarkson

Emiratesin uudistuneen ykkösluokan kunniaksi yhtiö on värvännyt puhemiehekseen automaailman rääväsuun Jeremy Clarksonin, joka esiintyykin mainoksessa tuttuun tyyliin liioitellen ja huutaen.

– Tunsimme, että hän sopisi upeasti kampanjaamme, erityisesti kun ykkösluokan sviittimme ovat saaneet inspiraationsa Mercedes-Benzin S-sarjasta ja tuote itsessään on innovatiivinen uranuurtaja, joka kohottaa jälleen tasoa asiakkaiden lentokokemuksessa, sanaili Emiratesin markkinointi-, viestintä- ja brändijohtaja Boutros Boutros.

https://youtube.com/watch?v=ibqncXGMa4E

Videolla Clarkson hehkuttaakin mainostamansa 'ajoneuvon' matkustavan yli 1 100 kilometrin tuntinopeudella, sisältävän omat pyjamat ja sen istuinten olevan mukavampia kuin useimpien hotellien.

Paras ikinä Emiratesin ykkösluokka tulee käyttöön yhtiön Boeing 777 -koneisiin, joita lentoyhtiöllä on nyt 165 kappaletta ja varmistettuna tilauksena on vielä 164 kappaletta lisää. Uusia matkustamoita voi 1. joulukuuta alkaen bongata ensimmäisenä Geneven ja Brysselin lennoilta.

Lähde ja kuvat: Emirates

Luetuimmat