18.10.2017

Katalonian tilanne sai Seatin jäädyttämään nimikilpailunsa

Katalonian tilanne sai Seatin jäädyttämään nimikilpailunsa

Atecan ja Aronan jälkeen saapuva katumaasturi joutuu odottamaan nimeään vielä tovin ilmapiirin käydessä kuumana.

Volkswagen-ryhmän espanjalaisjäsen Seat on ilmoittanut, että se lykkää toistaiseksi seuraavan katumaasturimallinsa nimeämistä. Atecan ja Aronan kaveriksi povattu keskikoon katumaasturi joutuu odottamaan nimeään Katalonian kuumenevasta poliittisesta ilmapiiristä johtuen. Uuden mallin esikuvana toiminee vuonna 2015 nähty konseptimalli 20V20 (kuvassa).

Katalonian Martorellissä päämajaansa pitävä Seat kertoi aiemmin, että uuden maasturimallin nimeksi tulee joko Alboran, Aranda, Avila tai Tarraco. Näistä Tarraco on muinainen nimitys Katalonian alueella sijaitsevalle Tarragonin kaupungille.

– Koko Espanjan median keskittyessä politiikkaan olemme päättäneet odottaa parempaa hetkeä, Seatin edustaja kertoi nimeämisprosessista.

Itse uutuusmallin tuotantoon Katalonian tulenarka tilanne ei vaikuta, sillä noin vuoden päästä saapuva uutuus valmistetaan Saksassa Wolfsburgin tehtaalla. Alihankkijoista johtuneista tuotantokatkoksista huolimatta Seat on ilmoittanut myös, että sen uuden Arona-crossoverin kansainvälinen esittely etenee Barcelonassa odotetusti.

Pääjohtaja Luca de Meo linjasi, että viime vuonna Atecan avulla voitolliseksi palannut Seat luottaa kovasti laajentuvaan katumaasturimallistoonsa.

Lähde: Automotive News Kuva: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat