6.2.2016

KTM 1290 Super Duke GT – Se monipuolisempi Super Duke

KTM Super Duke GT

Urheilulliseen matkakäyttöön suunniteltu Super Duke GT pitää sisällään kaikki KTM:n viimeisimmät tekniset ratkaisut ja elektroniset apuvälineet, joten malli toimii samalla näyteikkunana itävaltalaisvalmistajan osaamiseen.

GT on rungoltaan ja alustaltaan sama kuin kaksi vuotta sitten esitelty 1290 Super Duke R, joka saavutti kovan suosion niin Suomessa kuin maailmallakin. Puhtaasta nakupyörästä omistajat ovat lisävarusteilla rakennelleet paremmin monipuoliseen käyttöön soveltuviksi. Nyt esitelty KTM 1290 Super Duke GT on valmis ratkaisu nopeaksi matkapyöräksi.

KTM Super Duke GT

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mukavuusvarusteet vakiona

Säädettävä tuulilasi, lämpökahvat ja vakionopeussäädin ovat GT:n tunnusmerkkejä. Satulaa on muokattu mukavammaksi, matkustajan jalkatapit siirretty alemmas polvikulman loiventamiseksi ja polttoainetankkia suurennettu viidellä litralla.

Pitkiä matkoja ajava motoristi osaa arvostaa näitä muutoksia. Lisäksi isokokoisen ja hyvin varustetun moottoripyörän paino on saatu puristettua tankattuna 228 kiloon.

Elektronisten avustinten ja järjestelmien määrässä ei ole pihdattu. Jousituksena on WP:n semiaktiivinen järjestelmä, joka mukautuu reaaliaikaisesti ajotapaan ja -olosuhteisiin. Kuljettajan valittavaksi jää vain haluttu mukavuustaso: Sport, Street tai Comfort. Kytkimettömät vaihdot sallivaa vaihtoavustinta eli quickshifteriä ei Super Duken R -versioon saanut aikaisemmin edes lisävarusteena, nyt se on GT:ssä vakiovaruste. Mukana ovat myös led-kaarreajovalot, kaarre-ABS-jarrut sekä ajovakausjärjestelmä.

KTM Super Duke GT

Hienosäädetty moottori

Moottorin kerrotaan poikkeavan R-nakumallista muun muassa sylinterikannen kanavien muotoilun sekä polttoaineen suihkutuksen osalta. Huipputeho-ja vääntölukemat ovat molemmissa silti samat.

Erot huomaa siinä, että GT:n huipputeho luvataan saavutettavan lähes 700 korkeammilla kierroksilla ja maksimivääntö saadaan tuhat kierrosta alempana kuin R-mallissa.

Uutta KTM 1290 Super Duke GT:tä on helppo veikata yhdeksi kauden 2016 suosituimmaksi ja puhutuimmaksi moottoripyöräuutuudeksi.

KTM 1290 Super Duke GT

  • Moottori: kaksisylinterinen V-moottori
  • Iskutilavuus 1 301 cm3
  • Teho 127 kW (173 hv) / 9 500 r/min
  • Vääntö 144 Nm / 6 750 r/min
  • Paino tankattuna 228 kg
  • Hinta 24 701 €

KTM 1290 Super Duke GT ja muut KTM-uutuudet ovat nähtävillä MP16 -näyttelyssä.

MP16 -näyttely Helsingin Messukeskuksessa 5.–7.2.2016

www.mpmessut.fi

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: valmistaja

Luetuimmat