31.8.2017

Land Rover Pohjois-Savossa: hevosvoimat koiravaljakkoa vastaan

Land Rover testasi Discovery Sportin kykyjä haastamalla kuuden koiran valjakkotiimin maanalaisessa hiihtotunnelissa.

Valjakkourheilussa Suomen mestaruuden voittaneen Laura Kääriäisen huskyt kaipasivat harjoitusta tulevan talven kilpailuihin, mutta kesäkaudella lumisia reittejä on tarjolla niukasti ainakin Pohjois-Euroopassa.

Pohjois-Savossa, Leppävirralla sijaitseva Vesileppiksen Hiihtoareena, maailman suurin kallioon louhittu hiihtoputki, jossa lunta riittää myös keskellä kesää.

Kisakumppaniksi ilmoittautui autovalmistaja Land Rover, joka valitsi lumimittelöön Discovery Sport -mallinsa. Aasinsiltana haasteeseen vastaamisessa käytettiin arviota siitä, että noin puolet Land Roverin käyttäjistä omistavat tai matkustavat säännöllisesti koiran kanssa, joten koirakisa on autovalmistajalle enemmän kuin passeli.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Uusi moottori

Valjakkoa vastaan kiihdytti Land Rover Discovery Sport uudella 2.0 litraisella 290 hevosvoiman Ingenium-bensiinimoottorilla. Lumen lisäksi hiihtotunneliin oli järjestetty myös muita hidasteita, kuten oheiselta videolta näkee.

Kilometrin mittaisessa tunnelissa kisattiin kaksi kierrosta. Valjakko ja Discovery Sport lähetettiin matkaan vastakkaisiin suuntiin. Valjakko kiihdytti radalla jopa 35 km/h nopeuteen, mutta kohteliaasti tasaväkiseksi kuvaillun kilpailun voitti lopulta auto.

Lähde, kuvat ja video: Land Rover

Luetuimmat