8.12.2015

Lapset asialla – Kaksi junaa uuteen uskoon

Virgin Trains juhlistaa joulua käärimällä kaksi junaa lasten suunnittelemaan juhlakuosiin.

Lontoon kuuluisalla King's Crossin asemalla sadat päät kääntyivät Virgin Trains -yhtiön junien lipuessa laiturialueelle.

Yhtiölle tyypillisen punaisen värin sijaan kahden junan väri on vaihtunut siniseen ja sarjakuvamainen koristekuosi on joulun kunniaksi jotain aivan uutta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Alakoululaiset asialla

Joulujunien juhlakuosia on jahdattu Briteissä kaiken syksyä. Virgin Trains järjesti maan pienille koululaisille avoimen kilpailun, jossa haettiin nuorempaa näkemystä joulunajan junaliikenteen juhlallistamiseen.

Lopputuloksena syntyi aimo kattaus upeita ideoita. Satojen kilpailutöiden joukosta seulottiin aluksi kymmenen parasta. Nyt paljastettiin voittaja. Tai voittajat. Jaetun ykkösidean myötä myös teipattavia junia on yhden sijaan kaksi.

Tällä kertaa raati valitsi toteutettavaksi yhdeksänvuotiaan Amber Maxfieldin ja 11-vuotiaan Madeleine Deakinin piirustukset.

Voittajakaksikko Amber Maxfield ja Madeleine Deakin.

Raadin puheenjohtaja, kirjailija Jill Murphy kertoi voittajakaksikon töiden olleen niin vaikuttavia, että kaksoispalkinnolle ei nähty vaihtoehtoa.

– Saimme monta upeaa ehdotusta, mutta Madeleinen ja Amberin työt erottuivat edukseen hauskan toteutuksen ja välittämänsä joulutunnelman ansiosta.

Juhlakansan teemajunat

Junayhtiön tavallisesta Pendolinosta tuli juhlakauden ajaksi länsirannikolla liikennöivä Penguilino ja idässä kulkevasta Class 91 -junasta Claus 91.

Lanseeraustilaisuutta varten junakaksikko ajettiin ensimmäistä kertaa rinta rinnan samalle asemalle yleisön hämmästeltäväksi.

Joulujunat liikennöivät uudessa kuosissaan joulukuun ajan Virgin Trains-yhtiön reiteillä.

Lähde ja kuvat: Virgin Trains

Luetuimmat