24.11.2017

Liian läheltä piti: kuorma-autoilijan reaktiot pelastivat lapsen Norjassa

kuorma-autoilijan reaktiot pelastivat lapsen Norjassa

Hyytävä kojelautavideo demonstroi, että kuljettajan lisäksi myös raskaan hyötyliikenteen kaluston tulee olla kunnossa.

Norjalaisen kuorma-auton kojelautakamera tallensi hiljattain hyytävän tilanteen, jossa kuorma-autokuljettajan erinomainen reagointi yhdessä modernin ja huolletun ajokaluston kanssa pelastivat tilanteen onnettomuudelta.

Videossa näkyy, kuinka bussin takaa tielle juoksevat lapset aiheuttavat vaaratilanteen vastaantulevalle rekalle. Erinomaisesti pysähtyvä kuorma-auto kuitenkin selvittää tilanteen yhdessä lapsen oikean reagoinnin kanssa. Lisäkiitos kuuluu myös tilanteen kuvanneen kuorma-auton ohjaajalle, joka varoitti vastaantulijaa äänimerkillä ja valojen välkytyksellä.

Kuorma-autossa oli myös Volvo Trucksin automaattisella hätäjarrutustoiminnolla varustettu törmäysvaroitin, mutta kyseinen järjestelmä ei reagoi jalankulkijoihin tällä hetkellä.

Mikäli kuljettaja ei reagoi törmäysvaroittimen valo- ja äänimerkein annettavaan varoitukseen, aloittaa hätäjarrutustoiminto pehmeän hidastamisen. Mikäli kuljettaja ei vieläkään reagoi, aloittaa järjestelmä täyden hätäjarrutuksen kunnes ajoneuvo pysähtyy. Tällöin järjestelmä vilkuttaa jarruvaloja takana tuleville autoille varoituksena. Ajoneuvon hidastuessa alle 5 km/h nopeuteen kytkeytyvät hätävilkut päälle. Mikäli kuljettaja ei vieläkään reagoi, kytkee hätäjarrutustoiminto käsijarrun päälle ajoneuvon rullaamiseksi kuljettajan mahdollisen sairaskohtauksen iskiessä.

Volvo muistuttaa, että sen muistisääntö tien ylittämiseen lapsille on "pysähdy, katso ja vilkuta", jotta kuorma-autonkuljettaja ennättää havaita pienemmätkin tienkäyttäjät.

Lähde ja kuva: Volvo Trucks 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat