8.10.2020

Lisää ralliautoja Keski-Suomesta – Toyota Yaris -ralliauto jatkossa myös yksityistiimeille

Rallimedia Dirtfish on saanut kuulla lähteiltään, että Toyota Gazoo Racing on valmistelemassa Yaris-kilpa-autostaan versiota myös tuleviin Rally2 ja Rally3 -luokkiin. Valmistaja ei ole vielä vahvistanut asiaa.

Toyota Gazoo Racing -kilpatalli laajentaa ralliautotuotantoaan myös tuleviin Rally2 ja Rally3 -luokkiin, uutisoi Dirtfish.

Rally2-luokka on käytännössä nykyinen R5-luokka uudelleennimettynä, eli autot ovat nelivetoisia ja noin 300-hevosvoimaisia. Rally3-luokka on puolestaan täysin uusi, jossa kilpaillaan edullisilla nelivetoisilla autoilla, joiden teho on rajattu 210 hevosvoimaan. Lisää vuoden 2022 ralliluokituksista voit lukea täältä.

Uusiin luokkiin laajennettu kehitystyö tulee tapahtumaan jatkossa Tommi Mäkisen hallinnoiman Puuppolan tehtaan sijaan suuremmissa tiloissa Jyväskylän keskustassa. Toyota ilmoitti vastikään myös Mäkisen jättävän tallipäällikön roolin tärkeämpien tehtävien vuoksi.

Toyotan R5-luokan autosta on huhuttu jo jonkin aikaa, joten Rally2-auto ei tule yllätyksenä. Sen sijaan Rally 3 -luokkaan liittyminen juontaa Dirtfishin mukaan juurensa FIA:n laatimiin sääntöihin, joiden mukaan uudessa luokassa tullaan sallimaan enimmillään 1,6-litraiset moottorit litraisten sijaan.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Asiakaslähtöinen luokka

Rally3-luokassa aletaan kisaamaan luultavimmin jo vuonna 2021. M-Sport julkaisi jo aiemmin uuden kilpa-autonsa asiakasystävälliseen luokkaan, jonka autot saavat kustantaa enimmillään 100 000 euroa.

Dirtfishin lähde Toyotan lähellä vahvisti uusien autojen olevan tulossa, vaikkei valmistaja ole itse vielä tästä virallisesti ilmoittanut.

– Luulen, että jokainen tietää, että Japanissa on asetettu tavoitteeksi valmistaa R5-auto. Yksityiskuljettajille sopivien autojen kehittäminen on jo pitkään ollut osa tämän urheilun kulttuuria. lähteen kerrotaan sanoneen.

Lähde: Dirtfish Kuvituskuva: Moottorin arkisto / Jari Saarentaus

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat