24.8.2021

Maailman paras sorsataksi – Rolls-Royce sorsanpoikasten asialla

Rolls-Royce sorsat sorsataksi tehdasalue sinisorsa

Rolls-Roycen vehreä tehdasalue sai lisäväriä sinisorsalaumasta, kun alueelta löytyneet orvot poikaset pääsivät takaisin kotilammelleen hoitojakson jälkeen. Kyyti järjestyi luonnollisesti omasta takaa.

Automaailman instituutioihin kiistatta kuuluva brittiläinen Rolls-Royce esiintyy usein juuri kyydityskäytössä, mutta tällä kertaa asiakkaat olivat hiukan tavallisesta poikkeavia. Useimmat Rolls-Roycen matkustajat eivät myöskään muuta tehtaan alueelle asumaan.

Tarina alkaa huhtikuulta Englannin Chichesteristä, jolloin Rolls-Roycen tehdasalueen vartija James Caffrey havaitsi parkkialueella seitsemän sorsanpoikasen lauman. Usean tunnin seuraamisen jälkeen Goodwoodin tehtaan vartijat tulivat lopputulokseen, että sorsien emo ei ole palaamassa noin kaksi päivää vanhojen poikasten luo. Soitto asiantuntijoille kertoi poikasten tarvitsevan apua, joten Rolls-Roycen vartijat pyydystivät poikaset ja toimittivat ne Brent Lodgen villieläinsairaalaan Sidleshamiin.

Rolls-Royce sorsat sorsataksi tehdasalue sinisorsa

Villieläinsairaalassa sorsanpoikaset kasvoivat aikuisiksi. Lisäksi lähialueelta löytyi vielä kahdeksan muuta sorsanpoikasta, jotka olivat avun tarpeessa. Yhteensä 15 sorsan lauma sai uuden kodin Rolls-Roycen vehreältä 42 eekkerin (n. 17 hehtaarin) tehdasalueelta, jossa on jo aiemmin kiinnitetty huomiota kasvien, lintujen ja muiden eläinten hyvinvointiin. Kyyti sorsille järjestyi maastopalatsi Rolls-Royce Cullinanin kyydissä.

Rolls-Royce Motor Carsin viestintäpäällikkö Andrew Ball kiittelee Brent Lodgen villieläinsairaalan lisäksi tehtaan vartijoita ripeästä toiminnasta. Yleisten luontotoimien lisäksi Ball arvostaa, että nyt eläinten selviytymiseen voitiin vaikuttaa suoraan ja käytännönläheisesti.

Brent Lodgen villieläinsairaalan edustaja Emma Ashcroft kertoo, että vaikka sairaala auttaa vuosittain yli 3 500 eläintä, on aina yhtä upeaa, kun potilaat pääsevät takaisin luontaiseen ympäristöönsä.

Rolls-Royce sorsat sorsataksi tehdasalue sinisorsa

– Rolls-Roycen ihastuttava tiimi toi meille hiljattain seitsemän noin 48 tuntia vanhaa sinisorsan poikasta, joiden emoa ei ollut näkyvillä. Kysyttyään meiltä neuvoa ja seurattuaan tilannetta he tekivät päätöksen, että sorsilla olisi turvallisempaa täällä Brent Lodgessa. Hoidettuamme niitä usean kuukauden ajan ja varmistettuamme, että sorsat olivat valmiita palaamaan, Brent Lodgen sairaala pystyi palauttamaan nämä sorsat (ja pari lisäkaveria) takaisin lammelle, josta sorsat löydettiin. Lampi ja sen ympäristö ovat täydellinen paikka näille sorsille aloittaa uusi "villi seikkailu" runsaan ruuan ja suojan  kera. Kaikki rankka työ palkittiin, kun linnut lensivät ensimmäisen kerran lammen ja puutarhojen ympäri tutkiessaan uutta ja hyvin arvokasta kotiaan, Ashcroft kertoi.

Rolls-Royce mainitsee lopuksi tiedotteessaan, että tuotesuunnitteluosastolla on pohdittu, pitäisikö Cullinanin 560 litran tavaratila jatkossa ilmoittaa litraa per sorsa, mutta keskustelu on vielä kesken.

Lähde ja kuvat: Rolls-Royce

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat