4.4.2021

Maistiainen: Husqvarna Svartpilen 125 – Ei pelkkä silmänkääntötemppu

Husqvarna Svartpilen 125

Vaikka Svartpilen 125 on lainannut perustekniikan suoraan konsernisisar KTM 125 Dukelta, on Husqvarnaan saatu silti täysin erottuva ja persoonallinen luonne.

Husqvarna jatkaa jo tuttua tyyliään luoda uusia malleja valmiiksi suosittujen KTM-mallien pohjalta. Svartpilen 125:n runko ja yksisylinterinen moottori on lainattu suoraan KTM 125 Dukelta. Jos sen perusteella kuvittelee tietävänsä miten Svartpilen 125 käyttäytyy ajossa, erehtyy pahemman kerran.

Husqvarna Svartpilen 125

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Yksityiskohdat tekevät erilaisen kokonaisuuden

Jousitus on Husqvarnan toimesta hierottu sekä esijännitykseltään että vaimennuksiltaan Svartpilenin tyyliin sopivaksi, mikä tarkoittaa lisäjämäkkyyttä erityisesti vaimennuksiin. Tuntuma ei silti ole liian kova edes koeajon barcelonalaisissa hidastetöyssyissä, mutta turha keinuminen on saatu pois.

Etujarrusatula on sama ByBre - eli ”by Brembo” kuin KTM:ssä, mutta jarrulevyn koko on kasvatettu 320-milliseksi, eli se on 20 millimetriä suurempi. Tuntumaltaan se on satapiikkiluokan ehdotonta parhaimmistoa, sormivoiman tarve on mukavan vähäinen, mutta silti tuntuma ei ole liian aggressiivinen.

Husqvarna Svartpilen 125

Ajosento on suuremman istuinkorkeuden ja leveän sekä mukavalle korkeudelle nostetun ohjaustangon ansiosta suhteellisen pysty. Kaupunkiajossa asento on parhaimmillaan, mutta kovemmissa maantienopeuksissa kuljettaja joutuu vähän kumartumaan saadakseen ilmanvastusta pienemmäksi.

Suurin ero oranssiin esikuvaan on karkeakuvioiset Pirelli Scorpion Rally STR -renkaat. Rengas tuntuu kuin alla olisi leveämpi kumi, joka kääntyy aluksi rauhallisesti ja silti kevyesti, mutta loivan kallistuksen jälkeen kuljettaja joutuu käyttämään voimaa lisätäkseen kallistuskulmaa. Tämä ominaisuus tuo samalla ison pyörän tuntua ajamiseen, eikä sitä pienen totuttelun jälkeen osaa pitää huonona ominaisuutena.

Ainesta myyntihitiksi

Svartpilen 125 on Husqvarnalta mainio pelinavaus satapiikkiluokkaan. Kun hintakin on sama kuin KTM 125 Dukessa, voi persoonallisen näköiselle Husqvarnalle ennustaa hyvää myyntimenestystä.

Husqvarna Svartpilen 125

Moottori: yksisylinterinen, nestejäähdytteinen nelitahtimoottori
Teho: 11 kW (15 hv) / 9 500 r/min
Vääntö: 12 Nm / 8 000 r/min
Voimansiirto: 6 vaihdetta, ketjuveto

Akseliväli: 1357 mm
Istuinkorkeus: 835 mm
Tankin tilavuus: 9,5 litraa
Paino ilman polttoainetta: 146 kg

Hinta: 5464 €

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Sebas Romero ja Marco Campelli

Luetuimmat