29.5.2016

Nissan GT-R NISMO uudistuu – kaikista kovin GT-R

Nissan GT-R NISMO

Uudistuva Nissan GT-R NISMO tarkoittaa, että superautoja jahtaava ikänestori on kisakunnossa jopa pikamatkoille.

Nissan GT-R on mainio osoitus siitä, miten automalli voi parantua vanhetessaan. Maaliskuussa yhdeksänvuotias urheiluauto sai viimeisimmän faceliftinsä, ja nyt faceliftin hedelmät ovat tihkuneet GT-R:n kovimpaan versioon, GT-R NISMO:on. Nissan Motorsportin virittämänä auton suunnittelussa on kiinnitetty huomiota jälleen pienimpiin yksityiskohtiin.

Nissan GT-R NISMO

Perusmallin kasvaneen 565 hevosvoiman sijasta NISMO luottaa edelleen 600 hevosvoiman versioon GT-R:n VR38DETT-moottorista, kiitos GT3-kilpailuista tuttujen turboahdinten. Yhteistä vakiomallisen GT-R:n kanssa on uudistunut sisusta, jonka yksinkertaistamisella on haettu kuljettajakeskeisempää ajokokemusta. Erona tosin on, että NISMO-versiossa on hiilikuituiset Recaron istuimet, jotka on verhoiltu nahalla ja punaisella Alcantaralla.

Nissan GT-R NISMO

Yksityiskohtia on kuitenkin hiottu esimerkiksi siten, että faceliftissä uudistunut etupuskuri on saanut NISMO-käsittelyn, jossa aerodynaamisten muutosten lisäksi puskuri on muuttunut hiilikuituiseksi. Nissan itse ylpeilee, että yhtiön GT-R:n kohdalla käyttämän TAKUMI-käsityötarkkuden sukulaista käytetään myös hiilikuitukerrosten asettelussa maksimaalisen jäykkyyden saavuttamiseksi. Myös helmat ovat saaneet hiilikuituisen NISMO-käsittelyn, jotta ilma ohjautuisi paremmin ohi pyöränkoteloista.

Nissan GT-R NISMO

Kiitos faceliftissä jäykistyneen korirakenteen, myös nelivetojärjestelmää on paranneltu. Käytännössä jäykempi kori on perusmallin tavoin antanut NISMOlle tilaisuuden virittää vakaajat, iskunvaimentimet ja jouset uudelleen yhdessä lisääntyneen downforcen kanssa. Parannusten ansiosta auton pujotteluajat ovat parantuneet "lähes 2 prosentilla". NISMO-versiossa käytetään myös malliversiolle erityisesti suunniteltua iskunvaimenninta. Lopputuloksena nelivedolla on entistä paremmat edellytykset saattaa 3,8-litraisen V6-moottorin teho tiehen asti.

Nissan GT-R NISMO

– Auto on tulos väsymättömästä ajamisen ilon tavoittelustamme, kommentoi GT-R:n johtava tuotespesialisti Hiroshi Tamura.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Lähde ja kuvat: Nissan

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat