14.7.2016

Nissan ProPILOT – askeleittain autonomisuuteen

Nissan ProPILOT

Nissan on esitellyt ensimmäisen autonomisen ajamisen toimintonsa. Moottoritieliikenteessä pärjäävä ProPILOT saapuu jo ensi vuonna eurooppalaiseen Qashqaihin.

Askelittain autonomiseen ajamiseen pyrkivä Nissan on ensitellyt ensimmäisenä japanilaisvalmistajana itsenäiseen ajamiseen soveltuvan toimintopaketin. ProPILOT-nimellä kulkeva tekniikka on suunniteltu moottoritieajoon, jossa auto seuraa oman kaistan kulkua ja muuta liikennettä noin 30 km/t ja 100 km/t nopeuksien välillä. Jopa moottoritien mutkien seuraaminen pitäisi onnistua järjestelmältä.

Kuljettajan tehtävä on valita ajoneuvon etäisyys edeltävästä ajoneuvosta ja huolehtia edelleen ajamisesta. Muiden järjestelmien tavoin ProPILOT kykenee ajamaan ilman, että kuljettajan kädet ovat ratissa, mutta järjestelmä huomauttaa ja lopulta kytkee itsensä pois käytöstä mikäli kuljettaja lopettaa ohjaamisen kokonaan.

Nissanin mukaan järjestelmä on erittäin helppokäyttöinen kiitos ratissa olevan napin, jolla järjestelmän voi yksiselitteisesti kytkeä pois tai päälle. Myöskään toiminta-asetusten muuttamisen ei pitäisi olla liian vaikeaa.

Ensimmäisenä ProPILOT saapuu elokuussa Japanissa myytävään Serena tila-autoon, mutta järjestelmän luvataan saapuvan Eurooppaan Qashqaihin ensi vuoden aikana. Yhdysvaltojen ja Kiinan käyttöönotosta ei ole näillä näkymin tietoa.

Lähde ja kuva: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat