28.11.2017

Onnea Brendon Leigh, F1:n ensimmäinen sähköinen maailmanmestari!

Brendon Leigh F1 Formula 1 Esports Series elektroninen urheilu mestari mestaruus

Viikonloppuna kruunattiin myös ensimmäinen F1-virtuaalimestari, 18-vuotias Brendon Leigh Iso-Britanniasta!

Varsinaisen F1-kauden lisäksi Abu Dhabin kuumuudessa paketoitiin myös virtuaalikausi. Vain muutama kuukausi sitten julkistettu Formula 1 Esports Series järjesti finaalinsa Abu Dhabin osakilpailun yhteydessä. Puolipakollista suomalaisväriä moottoriurheilun kuninkuusluokan virtuaalifinaalissa edusti Joni Törmälä.

Lopulta mestariksi kurvasi kuitenkin 18-vuotias britti Brendon Leigh. Finaali ajettiin kolmessa erässä ja todellisen mestarin tavoin Leigh sai varmistettua voiton vasta viimeisen erän viimeisellä kierroksella. Readingista kotoisin oleva keittiöesimies kapusi palkintokorokkeen keskipaikalle, vierellään Fabrizio Donoso ja Sven Zurner. Finaalissa hetkellisesti väläytti taitojaan myös Cem Bölükbasi, joka liittyy Fernando Alonson uuteen simulaattoritiimiin.

Suomalaislupaus mukaan Formula 1 eSportsin finaaliin

Voittaja ikuistetaan osaksi Codemastersin F1 2018 -videopeliä, minkä lisäksi hän saa täyden kisapassin valitsemaansa F1-kisaan. Leigh kertoi etukäteen, että hänen lempikisansa on aina niin haastava Monaco, vaikka hän ei olekaan ennen Abu Dhabin finaalia käynyt ulkomailla.

Erinomaisesti menestynyt virtuaalimestaruussarja palaa myös vuonna 2018 ja hallitsevana mestarina Leigh on automaattisesti oikeutettu ensi kauden semifinaaleihin.

An #F1Esports championship-winning move?

Amazing stuff from Brendon Leigh @Formula1game @Gfinity pic.twitter.com/RnmyJcTLLA

— Formula 1 (@F1) November 25, 2017

Lähde: Formula 1 Esports Series Kuvankaappaus: Formula 1 Esports Series, Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat