12.9.2017

Opel Grandland X – myös ladattavana hybridinä

Opel Grandland X

Tuttu ja odotettu Opel Grandland X yllätti vielä virallisessa julkistuksessan hybridiversion voimin.

Vaikka Opel Grandland X on näkynyt jo katukuvassakin, tapahtui mallin virallinen esittely vasta Frankfurtin kansainvälisessä autonäyttelyssä. Tuttavuus pääsi kuitenkin yllättämään, sillä Grandland X paljastui Opelin ensimmäiseksi ladattavaksi hybridiksi.

Grandlandin mitat ovat 4 477 millimetriä pituutta, 1 856 mm leveyttä ja 1 609 mm korkeutta. Akseliväli on 2 675 mm. Eroa Mokka X ja Crossland X -crossoversisaruksiin kertyy pituudessa noin 20 senttimetriä, joten suuremmat tilukset löytävät paikkansa Opelin mallistosta. Tavaratilaa on 514 litrasta aina 1 652 litraan penkkikonfiguraatiosta riippuen.

Voimanlähteistä Frankfurtissa esiteltiin 1,2-litrainen bensiiniturbo, joka kehittää 130 hevosvoimaa ja 230 Nm vääntöä. Tarjolla on myös 1,6-litrainen diesel, joka vauhdittaa crossoveruutukaista 120 hevosvoimalla ja 300 newtonmetrillä. Myöhemmin paletti täydentyy vielä pirteämmällä dieselillä ja 8-vaihteisella automaatilla.

Opel Grandland X

Todellinen uutuus oli kuitenkin Opelin ilmoitus, että Grandland X:stä tulee valmistajan ensimmäinen ladattava hybridi, vaikka voimalinjan tarkempia tietoja tai aikataulua ei paljastettukaan. Hybridiuutinen liittyy kuitenkin Opelin siirtymiseen PSA:n lipun alle, joten vihjeitä voi etsiä naapurimerkin kotitehtävistä.

Tarjolla on tuttuun tapaan koko turvatekniikoiden armeija automaattisella hätäjarrutuksella varustetusta etutörmäysvaroittimesta alkaen. Kuljettajan vireystilan valvonta, pysäköintiavustin 360°-kameratoiminnolla ja mukautuva vakionopeudensäädin komistavat nekin varustevalikoimaa.

Suositun Peugeot 3008:n pohjalle rakentuvan Opel Grandland X:n hinnat alkavat Suomessa 25 906 eurosta.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat