28.2.2017

Päivän kuva: Suomiklassikko kerää katseita, uusi Nokia 3310 on teknologiamaailman keskipisteessä

Nokia 3310

Innokas ihmismassa ympäröi Nokia 3310 -retropuhelimia Barcelonassa.

Barcelonassa järjestettävä teknologia- ja telekommunikaatioalan Mobile World Congress on varsinainen 5G-verkkojen, virtuaalilasien ja tuoreimpien älypuhelinten sirkus. 4K-teräväpiirtonäyttöjen ja 960 ruutua sekunnissa kuvaavien älypuhelinkameroiden keskellä huomion kerää varsin simppeli ja tuttavallinen muoto: uutuusversio vanhasta Nokia 331 -kännykästä.
Kun Nokia julkaisi alkuperäisen 3310:n vuosituhannen vaihteessa, olivat puhelinten vaatimukset hieman toisenlaiset. Lähes viikon kestävä akku, tuhoutumaton näyttö ja simppeli matopeli riittivät maailmanmenestykseen. Yhteensä puhelinta valmistettiin noin 126 miljoonaa kappaletta – todellinen suomalainen menestystarina!

Ammattimessut täynnä ammattilaisia – silti lähes jokaisen täytyi ottaa muistoksi kuva uudesta 3310:stä.

Uutuuspuhelimessa yhteistä on vain nimi ja muoto. Nokia-brändi on lisensoitu, puhelimen valmistaa yritys nimeltä HDM. 2,4-tuumaan venytetty näyttö hallitsee värit, mutta kosketusta se ei kaipaa. Kirjoittaminen tehdään perinteisesti numeronäppäimillä 1–9, ja valikoissa liikutaan näytön alapuolella sijaitsevilla painikkeilla.

Nokia 3310

Puhelin ei olisi nykyään puhelin ilman kameraa, mutta kahden megapikselin tarkkuuteen yltävä laitos tarjonnee lähinnä retrokokemuksen. Valikosta löytyy myös Opera Mini -selain, mutta Snapchattiin, Instagramiin tai Facebookiin tällä ei kannata yrittää. Yksinkertaisuuden vastapainoksi tarjotaan vanhan 3310:n vahvuutta: uutuuden akun luvataan kestävän 31 päivää, ja puhettakin piisaa 22 tuntia. Toki akun voi edelleen kyykyttää vanhalla tutulla matopelillä.

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat