3.1.2024

Pakettiautokisan voittaja: Transporteripa hyvinkin!

Volkswagen Transporter oli viime vuoden ostetuin pakettiauto Suomessa – ID. Buzz Cargo porskuttaa täyssähköpakettiautojen mittelössä. Fordin pakettiautoilla korkein 21,7 prosentin markkinaosuus.

Volkswagenin Transporter oli viime vuonna Suomen ostetuin pakettiauto – jo 11. kerran vuodesta 2012 alkaen. Volkswagen Transporter -pakettiautoja vietiin rekisteriin viime vuonna 1 087 kappaletta eli joka kymmenes Suomessa rekisteröity pakettiauto oli ikoninen saksalaismalli.

– Ennuste pakettiautomarkkinoiden ja kuluvan vuoden suhteen on, että rekisteröinnit säilyvät määriltään suunnilleen samalla tasolla kuin tänä vuonna, K-Auton Volkswagen Hyötyautoista vastaava liiketoimintajohtaja Juha-Pekka Sihvonen arvioi.

Hän kertoo, että Transporter-malli on uudistumassa. Uuden malliversion myynti alkaa aikaisintaan kesällä, uutuuden toimitukset ensi vuoden puolella.

Saksalaisvalmistaja porskuttaa Suomessa myös sähköpakujen rintamalla, sillä Volkswagenin sukkulamainen ID. Buzz Cargo oli Suomen ostetuin sähköpakettiauto vuonna 2023. ID. Buzz Cargoja rekisteröitiin 350 kappaletta.

– Meillä ei ole virallista myyntitavoitetta, mutta toki sähköpakettiautojenkin puolella haemme tältä vuodelta ykköspaikkaa. Uskon, että sähköpakettiautojen markkina yhä kasvaa, mutta toki kilpailijoiltakin tulee uusia malleja tarjolle, Sihvonen pohtii.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Fordilla yli viidenneksen osuus

Viime vuosi sujui suotuisissa merkeissä myös kilpailija Fordilla, sillä merkki nappasi pakettiautojen rekisteröintitilaston kärkipaikan – viidettä vuotta peräkkäin.

Ford-pakettiautoja rekisteröitiin vuoden 2023 aikana 2 397 kappaletta, millä merkki ylsi 21,7 prosentin markkinaosuuteen. Kisa Volkswagenin ja Fordin kesken on tasapäistä, sillä hitusen yli joka viides (20,8 %) viime vuonna Suomessa ensirekisteröidyistä pakettiautoista oli Volkswagen.

Maahantuojan mukaan Ford Transitin asema vahvistui cargosegmentissä ja Ranger puolestaan dominoi kevytkuorma-autosegmenttiä.

– Erityisen kovat odotukset meillä on lehdistönkin kehumaan uuteen Transit Customiin, jolla tähtäämme tärkeän tonniluokan johtoon, Ford Pro -myyntijohtaja Reima Sievänen kiteyttää.

Teksti ja kuvat: Marko Jokela Lähteet: K Auto Oy, Oy Ford Ab

Luetuimmat