11.3.2016

Qashqaista Euroopan valmistetuin Nissan

Nissan Qashqai Micra Sunderland tehdas

Katumaasturi ohitti valmistusmäärässä aiemman suosikin, Nissan Micran.

Suosittu Qashqai-katumaasturi on noussut Nissanin yleisimmäksi Euroopassa rakennetuksi malliksi. Qashqain valmistusmäärä ohitti helmikuun loppuun mennessä aiemman tilastokuninkaan, Nissan Micran. Merkittäväksi suorituksen tekee aika: Qashqailla kesti alle 10 vuotta ohittaa Micran 18 vuoden valmistusmäärä. Helmikuun loppuun mennessä Sunderlandin tehtaalta Englannista oli rullannut 2 398 134 Qashqaita eri versioina.

– Micra on ikoninen malli Euroopan Nissanille ja sitä valmistettiin 18 vuotta Sunderlandin tehtaalla. Sen ohittaminen puolessa ajassa on osoitus siitä, miten nopeasti Euroopan asiakkaamme ovat tykästyneet Qashqaihin, kommentoi Nissanin Euroopan valmistus- ja hankintaketjujen johtaja Colin Lawther.

Yli 6 700 henkeä työllistävä Sunderlandin tehdas juhlii loppuvuodesta kolmekymppisiään. Tehtaalta valmistuu päivittäin 1 200 Qashqaita, eli yksi joka 62:s sekunti. Lisäksi tehdas valmistaa Jukea, Notea, Leafia ja Infiniti Q30:tä.

Micran valmistus Euroopassa päättyi 2010, mutta Nissan on ilmoittanut seuraavan Micran valmistuksen tapahtuvan jatkossa Ranskan Flinsissä Renaultin tehtaalla.

Lähde ja kuva: Nissan

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat