17.1.2019

Ruoka – erinomaisen herkullinen syy matkustaa

Ruokakulttuurilla on yhä useammalle merkitystä matkakohteen valinnassa.

Ruokamatkailu kasvattaa suosiotaan niin maailmalla kuin Suomessakin. Yhä useampi matkailija suunnittelee matkansa kohteiden ruokatarjonnan perusteella, kerrotaan Matkamessuilta.

Matkakohteen ruokakulttuuri vaikuttaa matkustuspäätökseen entistä enemmän ja kohteiden ravintolatarjontaan perehdytään entistä aikaisemmin ennen matkan alkamista ja varaukset tehdään hyvissä ajoin.

Tunnettujen ravintoloiden ohella matkailijat kaipaavat paikallista ruokakulttuuria ja suosituksia hyvistä ravintoloista etsitään erityisesti verkosta ja sosiaalisesta mediasta, taustoittaa Helsingin Matkamessujen messutiedote nousevaa matkailutrendiä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Maistaisiko lörtsyjä vai rullajäätelöä?

Ruokamatkailusta kiinnostuneille messukävijöille on tarjolla tuhdisti tietoa, mutta myös aistinvaraista havainnointia.

Messujen Tasty Travel -alueella pääsee tutustumaan eri ruokakulttuureihin ympäri maailman. Alueella on mukana kotimaisia ja ulkomaisia ruokatoimijoita.

Tarjolla on muun muassa italialaisia herkkuja, rullajäätelöä Aasiasta, lörtsyjä Savosta sekä monia muita tuttuja ja tuntemattomia ruokia ja juomia.

Ruka GT

Cocktaileja ja mocktaileja

Tasty Travel -alueella pääsee myös muun muassa oppimaan cocktailien tekoa Suomen Baarimestareiden kanssa.

Suomen metsien villiyrtit taipuvat myös alkoholittomiin mocktaileihin, ja näitä pääsee maistelemaan, kun baarimestarit tuovat yhdessä Laurean Ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoiden kanssa paikalle trendikkäiden villiyrttien ympärille rakennetun mocktailbaarin.

Ruoka läsnä kotimaassakin

Ruokamatkailun merkitys on kasvanut myös Suomen matkailussa. Suomalaiseen ruokaan kuuluvilla luonnontuotteilla ja alueellisilla erikoisuuksilla uskotaankin olevan kansainvälistä vetovoimaa, sillä Suomen ruokamatkailun kehittämishankkeen Hungry for Finlandin käynnistys tapahtuu Matkamessuilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ota ja maista!

Matkamessujen Tasty Travel -alue on avoinna 17.–20.1.2019. Alueella voi tutustua eri maiden ruokakulttuuriin. Ruokaa alueelta saa ostettua suoraan toimijoilta ilman lipukkeita.

Paikalla on myös olut- ja viinimaahantuojia sekä kotimaisia panimoita, joiden tarjontaan voi tutustua Matka 2019 -tapahtuman aikana. Juomia pääsee alueella maistamaan ostamalla maistelulipukkeita ja vuokraamalla lasin kolmen euron hintaan.

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut järjestetään 16.–20.1.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Matkamessuilla esittäytyy tuhatkunta matkanjärjestäjää, matkakohdetta ja matkailualan palveluyritystä yli 80 maasta. Lisää: www.matkamessut.fi.

Lähde: Messukeskus Kuvat: Moottorin arkisto