27.2.2020

Sähköä myös suomalaiselle lottovoittajalle – Škoda Octavia RS iV

Octavia RS iV

Tehoa ja varusteita ilman naapurikateutta on yhdistelmä joka on löytänyt tiensä suomalaisten sydämiin. Uusi Octavian sukupolvi maustaa soppaa Octavia RS iV -mallin myötä myös lähipäästöttömillä kilometreillä.

Muutama vuosi takaperin vitsailimme Škoda Octavia RS:n olevan luonnollinen valinta suomalaiselle lottovoittajalle, jonka suurimpana kauhuna on jättipotin kohdalle sattuessa äkkirikastumisen paljastuminen naapureille.

Tulevaisuudessa miljoonien törsäämisen voi aloittaa myös hybridivoimalinjaisella Škoda Octavia RS iV:llä, ja pienentää paljastumispelkoa hehkuttamalla naapurille yösähkön mahdollistamia edullisia työkilometrejä.

Uuden Octavian esittelyssä valmistaja paljasti ladattavan hybridin perusversion yhteistehon olevan 204 hevosvoimaa ja akun kapasiteetin 13 kilowattituntia, jonka turvin täysin sähköinen toimintamatka on 55 kilometriä. Octavia RS iV:ssä käytetään luonnollisesti samaa akkua ja toimintamatkakin on sama, mutta yhteistehoa on 245 hevosvoimaa, ja vääntöä 450 newtonmetriä.

Teholukemat täsmäävät nykyisen malliston, hieman räyhäkkäämmän Octavia RS 245:n tehoihin, joten nähtäväksi jää tuleeko vastaavaa mallia enää uudesta sukupolvesta.

Julkaistuista kuvista ei auton ulkonäöstä paljastu paljoa, mutta valmistajan mukaan Octavia RS iV:n maski on perinteisesti musta ja ulkonäön kohentamiseksi auton keulassa on mustat ilmanottoaukot ja takapäätä koristaa ilmanohjaimet ja linjoihin sopiva takadiffuusori. Mustien kevytmetallivanteiden takaa pilkistää korostavasti punaiset jarrusatulat. Sedan-mallista löytyy myös korinvärinen spoileri.

Tummuus jatkuu auton sisällä, auton sisusta on pääosin musta ja väriä ilmeeseen on tuotu kontrastitikkauksilla urheilujakkaroissa ja nahkapäällysteisessä ohjauspyörässä. Virallisesti auto esitellään Škoda Kamiq Scoutlinen tapaan Geneven autonäyttelyssä maaliskuussa.

Lähde ja kuvat: Škoda

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat