14.9.2017

Suzuki Swift Sport – hilpeä ja helppo pikkusportti

Suzuki Swift Sport

Painavien möhkösporttien joukossa kepeällä jalalla liikkuva Suzuki Swift Sport on virkistävä vastalääke.

Suzuki ei säästele ylisanoja uuden Swift Sportin kohdalla. Edeltäjään verrattuna painosta on pudonnut peräti 80 kilogrammaa ja samalla uusi moottori tuottaa peräti 70 newtonmetriä enemmän vääntöä. Valmistaja kehuukin uutuuden pärjäävän mainiosti sporttisten hatchbackien segmentissä juuri väännön ja keveyden ansiosta.

Suzuki Swift Sport

4-sylinterinen 1,4-litrainen Boosterjet-moottori kyydittää Swift Sportia 138 hevosvoiman vimmalla, huippuväännön ollessa kunnioitettava 230 Nm kierrosvälillä 2 500 – 3 500 r/min. Vaihteistona nähdään 6-pykäläinen manuaali, joka on jatkokehitelmä edeltäjän vaihdelaatikosta. Nelivedoistaan tunnetun Suzukin valikoimassa Swift Sport luottaa edelleen tiukasti etuvetoon.

Suzuki Swift Sport

Suzuki on kiinnittänyt runsaasti huomiota myös Swift Sportin alustaan. Uuden Swiftin Heartect-arkkitehtuurin tuoman keveämmän perusrakenteen (omamassa alle 975 kg) lisäksi etupyöräntuentaa on vahvistettu, jotta pyöränkulmien muutokset olisivat paremmin hallinnassa ilman ylikovaa jousitusta. Takajousitus on suunniteltu voimakkaammin uudelleen samaisesta syystä. Iskunvaimentimina nähdään jatkokehitetyt versiot vanhan mallipolven Monroe-vaimentimista.

Suzuki Swift Sport

Akseliväli on kasvanut 20 mm ja yhdessä leveämpien renkaiden kanssa se auttaa Swift Sportia säilyttämään vakautensa verrattain kovissakin nopeuksissa. Koria on myös madallettu 15 mm ja levennetty 40 mm.

Ulkoisesti Suzuki Swift Sport korostaa atleettisuuttaan muun muassa voimakkaammin muotoillulla keulalla, ilmanohjaimilla ja helmoilla. Kuvissa esiintyvän auton Champion Yellow -väri on lainattu Suzuki Works JWRC-ralliautosta. Matkustamossa kuljettajaa tervehtivät urheilullisemmat istuimet, lukuisat punaiset yksityiskohdat sekä öljynlämmön ja ahtopaineen mittarit.

Suzuki Swift Sport

Virallisesti uusi Suzuki Swift Sport ei ole tulossa Suomen maahantuontiohjelmaan, mutta maahantuojan virnistelystä päätellen mallia kysyville saatetaan vastata muutakin kuin "ei oo".

Suzuki Swift Sport

Teksti ja kuvat: Aake Kinnunen

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat