12.1.2018

Tässä on Time Machine Concept – tamperelaisnäkemys mukaan HD:n kustomointikisaan

Harley-Davidson

Harley-Davidson Tampere osallistuu ensimmäisenä suomalaisena jälleenmyyjänä Harley-Davidson Battle of King -kustomointikisaan. Haastajat Pohjoismaiden mestaruustittelille Harley-Davidson Tampereelle tulevat Ruotsista ja Norjasta.

Neljättä kertaa järjestettävä Harley-Davidson Battle of King -kustomointikilpailussa merkin jälleenmyyjät ympäri maailmaa ottavat mittaa toisistaan luomalla 6 000 euron bruttobudjetilla ennen näkemättömän ja katukelpoisen Harley-Davidsonin.

Osallistujia on tänä vuonna parisen sataa ja kustomoitavat pyörät on voinut valita joko Harley-Davidson Dark Custom -malliston tai vuoden 2018 Softail-malliston Fat Bob tai Street Bob -pyöristä.

Harley-Davidson Battle of King -kustomointikisaan saadaan ensimmäistä kertaa mukaan myös suomalaisedustus. Kotimaista kustomointiosaamista kansainvälisessä kisassa edustaa Harley-Davidson Tampere.

Viime vuonna verstaan kustomointitaidoista saatiin esimakua muun muassa Recless Loven -rock yhtyeen Olli Hermannin Penelope-pyörän tiimoilta.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Time Machine Concept Tampereelta

Kilpailutiimiin kuuluvat Harley-Davidson Tampereen omistaja Mika Nieminen, kilpailupyörän päärakentaja Jori Jantunen, kisapyörän ilmeestä vastannut Timo Meuronen sekä Penelope-pyörän rakentanut Jussi Lindgren.

– Jokaiseen toteutukseen menee aikaa. Aikaa merkittävämpi tekijä on itse idea. Kilpailun taso on kova, kilpailutyöt ovat tekijöidensä käyntikortteja. Halusimme osallistua työllä, joka saa sykkeet korkealle myös meillä itsellämme, toteaa Mika Nieminen.

Harley-Davidson Tampereen kilpailupyörä kantaa nimeä Time Machine Concept ja tekijät kertovat hakeneensa pyörään menneiden aikakausien ja Harley-Davidsonin historiaa kunnioittavaa muotoilua. Kustomoinnin kohteeksi valittiin Harley-Davidson Sportster Forty-Eight -malli sen ikonisen peanut-tankin ja mallin visuaalisesti painavan siluetin johdosta.

– Hummer-mallista tutuksi tullut tankki täyttää tänä vuonna 70 vuotta, joten nyt tehty pyörä on omalta osaltaan kunnianosoitus sille, sekä Harley-Davidsonin pitkälle historialle, summaa Timo Meuronen.

– Lähdin hakemaan pyörälle 1940–50-lukulaista ilmettä, koska 50-luku oli konseptiautojen aikaa, konsepteja moottoripyöristä ei kuitenkaan juuri tehty. Nyt siis tehtiin. Pyörän inspiraatio on haettu sen aikakauden muotoilusta. Vanteiden, skuupin, ajovalon ja tuulilasin esikuvat löytyvät suoraan automaailmasta, Meuronen kertoo.

– Tein pyörän alumiiniset, nahkaiset ja puiset osat sekä suunnitelmat muihin osiin tiimiä varten. Vanteilla, ohjaustangon vaihdolla sekä skuupilla, joka menee myös rungon alle, oli tarkoitus tehdä pyörästä vielä matalamman ja painavamman näköinen. Ja kromiosia pitää olla vain sen verran, että ne jaksaa pitää kiiltävänä.

Nettiäänestyksen kautta jatkoon

Harley-Davidson Tampere pääsee osallistumaan loppukilpailuun voittamalla Pohjoismaiden mestaruustittelin nettiäänestyksen.

Äänestys järjestetään 15.1.–18.2.2018 osoitteessa: https://customkings.harley-davidson.com/fi_FI/ ja Time Machine Concept -pyörään pääsee tutustumaan myös Harley-Davidsonin osastolla MP-Messuilla 2.–4.2.2018.

Harley-Davidson Battle of King -kustomointikisan loppukilpailu käydään aluemestareiden kesken Milanossa järjestettävien EICMA-näyttelyn yhteydessä loka–marraskuussa 2018.

Lisätietoja: www.h-d.com

Lähde ja kuvat: Harley-Davidson

Luetuimmat