2.12.2020

Uusi Yamaha Tracer 7 GT – tuttu resepti ja uusi nimi

Yamaha Tracer 7 GT

Yamaha Tracer 700:n mallinimestä tipautettiin uudistuksen yhteydessä nollat pois. Tarjolle tulee isommasta Tracer 900:sta tuttu GT-varustepaketti, jolla pikku-Tracer on valmis pitkillekin matkoille.

Uusi Tracer 7 GT tarjoaa keveyttä ja helppoa käsiteltävyyttä yhdistettynä monipuolisiin matkaominaisuuksiin. GT-varustepaketti sisältää samat varusteet jotka jo aikaisemmin on nähty isommassa Tracer 900 GT:ssä; mukavuusistuin, korkeampi tuulilasi sekä sivulaukut.

Yamaha Tracer 7 GT

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tehopaino-suhde kohdallaan

Vuoden 2021 pikku-Tracer erottuu aikaisemmista vuosimalleista paitsi uudella pelkistetyllä Tracer 7 -mallinimellään, myös uudella aggressiivisemmalla ilmeellään. Euro5-päivitetty 689-kuutioinen kaksisylinterinen rivimoottori on aina tunnettu laajasta käyttöalueestaan ja hyvästä keskialueen voimastaan, joten päästötiukennuksista on pyritty selviytymään muuttamatta moottorin luonnetta. Moottorin huipputeho on 54 kilowattia (73,4 hv) ja vääntöä se tarjoaa 67 newtonmetriä. Yamahan mukaan Tracer 7 tarjoaa luokkansa parhaansa tehopaino-suhteen.

Yamaha Tracer 7 GT

Linjakkaiden sivulaukkujen tilavuudeksi ilmoitetaan 20 litraa. Matka-ajoon suunniteltu GT-version tuulilasi on 92 millimetriä korkeampi ja 70 milliä leveämpi kuin perusmallissa. Paitsi paremman suojan ajoviimaa vastaan, sen luvataan vähentävän myös kypärän sisään tulevaa melua. Tuulilasissa on yhdellä kädellä käytettävä pikakorkeussäätö. Matka-ajoa palvelevat myös säädettävä jousitus, 17-litrainen polttoainetankki sekä edelleen paranneltu ergonomia. Sekä etu- että takapäässä kuljettaja voi säätää jousen esijännitystä ja paluuvaimennusta.

Yamaha Tracer 7 GT

Missä viipyvät tekniset tiedot ja hinta?

Yamaha ei ole julkistanut vielä Tracer 7 GT:n teknisiä tietoja, joista selviäisi onko uusi Euro5-luokan pakoputkisto aiempaa painavampi ja nostaako se pyörän kokonaispainoa. Myös jo lupailtua hintatietojen julkistamista on lykätty itsenäisyyspäivän yli, mikä viittaa siihen että maahantuoja odottelee kilpailijoiden hintatietojen julkistuksia ennen lopullista hintojen vahvistusta.

Yamaha Tracer 7 GT

Tracer 7 GT:n toimitukset alkavat helmikuussa 2021.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Luetuimmat