13.8.2017

Vihainen logo ja lisää vapautta – eriytyykö Cupra muusta Seatista?

Seat Leon ST Cupra 300 4Drive DSG

Tavaramerkkihakemukset vihjaavat Cupralle merkittävämpää asemaa Seatin tuotevalikoimassa.

Volkswagen-ryhmän pikkuisen sporttisemmalla espanajalaismerkillä on suuria suunnitelmia urheilubrändinsä suhteen. Seat on uusien tavaramerkkihakemusten mukaan nostamassa tuttua Cupraa isompaan asemaan. Brittiläisen Auto Express -lehden tietojen mukaan luvassa on myös suunnitelmia tavaramerkkien takana.

Nykyisin Cuprat erottuvat Seatin mallistosta tutulla ruutulippulogolla, mutta Euroopan unionin teollisoikeuksien viraston tavaramerkkihakemuksissa Cupralle ollaan antamassa uutta särmikkäämpää identiteettiä. Toukokuun lopussa haetuissa tavaramerkeissä Cuprasta näkyy kaksi logoversiota, joista toisessa kulmikas tribaalihenkinen logo on yhdistetty tuttujen Cupra-kirjainten kanssa. Toinen logoversio nostaa terävän pinsettikuvion 3D-pohjalle, soveltuen paremmin käytettäväksi vaikkapa keulamerkissä.

Cupra-brändäyksen hyödyntäminen on ollut Seatin tavoitteena aina syksystä 2015 saakka, jolloin Luca de Meo tarttui merkin ohjaksiin. Myös Seat Sport -moottoriurheilutiimiä halutaan hyödyntää voimakkaammin katuautoissa.

Auto Express arvelee, että Cupra-malliston laajentaminen ja Seat Sportin hyödyntäminen antaisivat mahdollisuuden eriyttää malleja kauemmas tavallisesta Seat-mallistosta. Luovan vapauden lisäksi tämä mahdollistaisi myös paremmat voittomarginaalit.

Cupra-mallistoon odotetaan seuraavaksi loppuvuodesta saapuvaa Cupra R -versiota Leonista. Ensi vuoden alkupuolella nähdään myös sporttiversio mainiosti menestyneestä Ateca-katumaasturista.

eriytyykö Cupra muusta Seatista

Mahdollisesta Cupra-malliston brändäyksestä ja uudelleenasemoinnista Seatin mallistossa ei ole kuitenkaan aikataulutietoa.

Lähde: Auto Express, EUIPO Kuvat: Aake Kinnunen, Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat